Tudi drugi znani in slavni sledijo dieti hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović

Tudi drugi znani in slavni sledijo dieti hrvaške predsednice Kolinde Grabar Kitarović (foto: Profimedia) Profimedia
17. 10. 2018

Že pred časom je hrvaška - in tudi tuja - javnost z navdušenjem opazila, da je hrvaška predsednica Kolinda Grabar - Kitarović shujšala in da je videti res dobro.

In kako se je predsednica sosednje države znebila odvečnih kilogramov? Izvedelo se je, da s pomočjo tako imenovane liposukcijske diete, ki se je poslužujejo tudi tuji zvezdniki, med njimi Jennifer Aniston in Monica Bellucci.

Kot smo odkrili na svetovnem spletu, dieta traja 14 ali 21 dni, kar je odvisno od tega, koliko kilogramov želite izgubiti. Po dveh tednih si oseba vzame 14-dnevni premor.

Dieta vključuje tri obroke na dan, ne sme pa se uživati sladkarij in kruha. Glavni dnevni obrok je večerja, ki temlji na mesu, ribah in kuhani zelenjavi. Zajtrk in kosilo zamenja shake, ki je lahko različnih okusov. Solate so dovoljene ob večerji, medtem ko sadje in ogljikovi hidrati niso dovoljeni. Treba se je izogniti tudi fizični aktivnosti, čeprav je Grabar - Kitarovićeva dejala, da ona kljub temu vadi.

Očitno pa je predsednica postala tudi prava promotorka te diete - vsaj tako bi lahko sklepali po fotografiji, ki je objavljena na FB profilu Liposukcijska ishrana in je posneta v predsedniški palači v Zagrebu. Na njej je predsednica v družbi Kenana Mandra iz BiH, ki velja za avtorja tovrstnega načina prehranjevanja.

Kakorkoli že, lahko se mirno strinjamo, da je dama videti odlično in v dobri formi. Morda bi se pri njej lahko zgledovali še drugi politiki ...