Uf, to so natikači, ki so to jesen osvojili naziv "grdih" čevljev, a kljub temu modne navdušenke prisegajo na njih

Uf, to so natikači, ki so to jesen osvojili naziv "grdih" čevljev, a kljub temu modne navdušenke prisegajo na njih (foto: Profimedia) Profimedia
12. 11. 2022

Kar ni nič čudnega, saj so najbolj udobni čevlji te zime.

V našem srcu bo vedno posebno mesto za izjemno nepraktične, a visoko modne zimske čevlje. Škornji s krokodiljim potiskom so enako pomembni kot volneni plašč ali debela pletenina.

Kljub temu se je v industriji zgodil preobrat glede tega, katera obutev za hladno vreme je "in", in čas, ki smo ga v zadnjih dveh letih preživeli doma, je zagotovo spremenil naše težnje k bolj ravnim, udobnim in uporabnim slogom, kot je trend puhaste obutve v tej sezoni. Ti slogi so v bistvu copati - a naj bodo modni, če hočete. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Teva (@teva)

Padajoče temperature običajno dajo prostor številnim čevljem s trdo lupino, od bojnih škornjev do togih mokasinov - in zdelo se je, da smo vrhunec udobnosti dosegli lani, ko so trg preplavili škornji z blokovsko peto in škornji z debelim podplatom.

Toda v tej sezoni je vrhunska silhueta zgolj poveličevan copat z oprijemom, kar je morda zapoznela posledica naše zvestobe hišnim čevljem, v katerih smo živeli v času pandemije. In čeprav se morda sprva ne zdi "modno", je utilitarna osnovna obutev dobila luksuzno nadgradnjo, ki jo omogočajo modeli, kot so Prada Rush Quilted Nylon Slipper Mules.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hannah Baxter (@hannahbaxward)

Več fotografij vas čaka na Elle.si