Umetnica ličenja Nadine Mayerhofer o najučinkovitejšem odstranjevanju ličil

Umetnica ličenja Nadine Mayerhofer o najučinkovitejšem odstranjevanju ličil (foto: Nivea) Nivea
25. 8. 2018 | Promocijsko sporočilo

Kdo bi si mislil? Temelj dobrega ličenja je predhodno čiščenje kože, ki ustvari osnovo za lepo in zdravo kožo. Ličila – od podlag, črtal za oči in senčil za veke do rdečil za ustnice – so obstojnejša na čisti in negovani koži, pa tudi rezultat je lepši.

Nadine Mayerhofer je vse bolj uveljavljena avstrijska umetnica ličenja in podaja nasvete in namige za odstranjevanje ličil iz svojega vsakdana.

Kateri izdelki sodijo med osnovne pripomočke umetnikov ličenja?

Med osnovne pripomočke moje opreme za ličenje sodijo: podlage od svetlih do temnih odtenkov, korektor v različnih odtenkih, puder za obstojnost ličil, komplet za konturiranje, rdečilo za lica, osvetljevalec, izdelki za oblikovanje obrvi, palete senčil za veke, maskara, rdečila za ustnice in podlaga za ličenje.

Obraz je vaše platno. Kako začnete s svojim delom?

To je odvisno od želenega končnega videza. Če gre za dnevno ličenje, najraje začnem s podlago. Če pa gre za večerno ličenje, VEDNO najprej naličim oči. Tako ohranim čist končni videz. Kot vsi vemo, se senčila za veke zelo rada drobijo. Če najprej nanesemo senčilo za veke in šele nato podlago, preprečimo možne madeže.

Ali obstaja kakšen namig za lažje odstranjevanje starih ličil, na primer z odstranjevanjem od sredine obraza navzven?

Kadar pridem zvečer domov, začnem ličila najprej odstranjevati od znotraj navzven s pomočjo čistilnih robčkov (npr. z NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert čistilnimi robčki). Močno pritiskanje na kožo ni potrebno, saj kože nočemo po nepotrebnem obremeniti.

Kdaj pri svojem delu uporabljate odstranjevalec vodoodpornih ličil in kdaj odstranjevalec običajnih ličil?

Pri običajnem dnevnem ličenju lahko pogosto uporabimo tudi odstranjevalec nevodoodpornih ličil. Sama pa moram največkrat uporabiti odstranjevalec vodoodpornih ličil (npr. NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert odstranjevalec ličil za oči). Za svoje stranke in tudi zase želim doseči najboljši, najbolj obstojen videz, kar pa je mogoče le z vodoodpornimi izdelki.

Na kaj je treba biti posebno pozoren pri odstranjevanju ličil z občutljivega predela okrog oči?

Pri občutljivi koži okrog oči je treba biti posebno previden. Kože namreč ne želimo po nepotrebnem razdražiti in razvleči z drgnjenjem. Seveda želimo ostati čim dlje brez gubic.

Čistilni gel, micelarna voda, čistilno mleko ali olje: kateri izdelek je najprimernejši?

Sama najraje uporabim NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert micelarno vodo. Ličila odstrani hitro in enostavno ter ne pušča sledov na koži.

Zadnje vprašanje: povsem iskreno povejte, kako vsak zvečer odstranite ličila s svojega obraza?

Moje večerno odstranjevanje ličil je videti tako, da najprej odstranim podlago in rdečilo za ustnice s čistilnim robčkom (z NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert čistilnimi robčki). Nato uporabim odstranjevalec vodoodpornih ličil za oči (NIVEA MicellAIR® Skin Breathe Expert odstranjevalec ličil za oči), da odstranim maskaro. Nazadnje obraz očistim s ščetko za obraz in čistilnim gelom, da dobro odstranim vse ostanke. Nato obraz namažem z nočno kremo.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri