Uporaba otroškega pudra: 14 nasvetov, za katere nam boste hvaležni

Uporaba otroškega pudra: 14 nasvetov, za katere nam boste hvaležni (foto: shutterstock) shutterstock
16. 10. 2019

Otroški puder sodi v vsako kopalnico, pa če nje lastniki imajo ali nimajo majhnih otrok. Pakiran je v relativno veliko embalažo, ki je cenovno zlahka dosegljiva, njegova uporaba pa je nadvse raznovrstna.

V nadaljevanju preverite nekaj načinov uporabe, ki so jih v praksi mnogi že s pridom uporabili.

Z otroškim pudrom ...

... lahko preprečite iritacijo kože. Če je dobra za nežne otroške ritke, bo naredil čudeže tudi za notranjo stran vaših stegen, kjer se zaradi trenja (še posebno poleti) koža še prerada vname. Iz istega razloga je otroški puder odličen tudi za nego kože po depilaciji. P.S. s pridom ga lahko po britju obraza seveda uporabljajo tudi moški.

... lahko uporabite namesto pudra v kamnu, ki je neprimerno dražji. V majhnih količinah ga nanesite na zaključni sloj vašega make-upa, pa boste videti čudovito.

... lahko ukrotite neubogljive kodre las. Pomešajte otroški puder s pecilnim praškom, pa boste dobili čisto pravi suhi šampon. Z njim boste osvežili in ukrotili svoje lase.

... lahko uporabite namesto deodoranta. Nanesite ga pod pazduhe, ta pa bo vpil znoj, vas osvežil, pa še lepo boste dišali.

... lahko odrešite zavozlane kose nakita. Naj bo dragocena zlatnina ali cenen, a vam ljubi kič, ko se stvari zapletejo v gordijski vozel, lahko traja celo večnost, preden vse tiste verižice odrešite brez poškodb. Lažje vam bo šlo, če jih boste posuli z otroškim pudrom, ki bo zrahljal zapletene vozle.

... si lahko pomagate, ko vam iz rok zaradi gladkosti bežijo čisto nove igralne karte ali pa se vam sprimejo zelo stare Tarot karte. Posujte otroški puder po igralnih kartah, jih položite v vrečkico, dobro pretresite, da se bo puder enakomerno razporedil, nato pa jih vzemite spet v roke, jih otresite odvečnega pudra in igra se lahko začne.

... lahko očisite svoje štirinožne prijatelje. Uporabite ga lahko kot suhi šampon, vaš kužek ali mucek pa bo po njem lepo dišal tudi brez mokre kopeli. P.S. z otroškim pudrom lahko osvežite tudi ležišče vaših kosmatincev.

... si lahko pomagate pri tistih zoprnih mastnih madežih na vaših oblačilih ali preprogah. Takoj, ko vam na majico kapne npr. kapljica olja iz solate, nanj posujte nekaj otroškega pudra, ki bo vpil maščobo in osvežil tkanino.

... lahko osvežite in ohladite posteljnino. Minule vroče poletne dni so imeli priložnost mnogi preizkusiti ta trik. Posteljnina je lepo dišala, puder pa je vpijal znoj z njihovega telesa in jim omogočil, da so se bolje naspali.

... lahko osvežite stare knjige. Puder bo vpil vlago, ki jih škodi, in preprečil nastanek plesni.

... lahko odstrani smrad iz vaših čevljev. Notranjost čevljev posujte z otroškim pudrom, ta pa bo čez noč iz njih vpil vlago in neprijetne vonjave. Zjutraj jih le še strkajte in obrišite, pa bodo dišale kot nove.

... sanirajte škripanje parketa. Posujte del parketa, kjer ta škripa z otroškim pudrom in ga z metlico pometite v zevajoče špranje.

... se lahko znebite mravelj. Posujte ga okoli vrat ali oken, kjer so si mravlje naredile pot, pa si bodo te našle nove poti raje kje drugje.

... lahko odišavite svoje stanovanje. Dodajte mu nekaj kapljic vašega najljubšega eteričnega olja in ga namestite po stanovanju, ki bo poslej božansko dišalo.