Urša Drofenik je očarala bogato Ukrajinko Kamaliyo

14. 1. 2016

Uveljavljena slovenska modna oblikovalka je s svojimi kreacijami sicer navdušila že mnoge slovenske zvezdnice, ki prisegajo na njene večerne in poročne obleke, tokrat pa ji je uspelo z osupljivimi kreacijami očarati tudi znano pevko iz Ukrajine.

Sanjska zgodba sodelovanja med slovensko oblikovalko Uršo Drofenik in ukrajinsko pevko in multimiljonarko Kamaliyo oz. družino Zahoor se je začela pred letom in pol, ko je Urša prvič kontaktirala pevkinega moža Mohammada Zahoorja, premožnega britanskega poslovneža pakistanskega porekla, in poslala večerno obleko za rojstni dan njegove žene, pevke, igralke in zmagovalke Mrs. World 2008, Kamaliye ter enaki oblekici tudi za hčerki, dvojčici Mirabello in Arabello. Nad oblačili in oblikovalko se je Kamaliya takoj navdušila, pogosto fotografije večernih oblek deli tudi s svojimi sledilci na družbenem omrežju in sedaj pri Urši redno naroča večerne obleke za posebne priložnosti, predvsem za dobrodelne prireditve, ki jih organizirata skupaj z možem.

Zakonca Zahoor sta sicer znana tudi po tem, da sta leta 2013 nastopila v britanskem resničnostnem šovu Rusi prihajajo (Meet the Russians), kjer so gledalci Fox TV lahko spremljali glamurozno in razkošno življenje premožnih Rusov, ki živijo v Londonu.

Drofenikova, izjemna slovenska modna oblikovalka, je povedala, da je sodelovanje z družino Zahoor do sedaj potekalo naravnost sanjsko, tako kot si želi vsak modni oblikovalec: »Pri oblikovanju oblačil za Kamaliyo sem imela povsem proste roke, tako, da sem se lahko prepustila lastnemu občutku, tako pri izbiri kroja, kot tudi pri barvi in izbiri blaga za njo.« Povedala je tudi, da gre za grajenje poslovnega odnosa, ki temelji na medsebojnem zaupanju in spoštovanju, do sedaj ji je namreč za različne priložnosti naredila že 7 večernih oblek, s tem, da je le pri zadnji kreaciji za znano ukrajinsko pevko, dobila nekaj usmeritev o tem, kakšno obleko bi želela, drugače pa sta zakonca povsem zaupala njeni presoji.

Zadnji dve izjemni kreaciji je Urša pripravila za 2. Miklavžev dobrodelni večer, ki sta ga zakonca Zahoor pripravila v hotelu Khreschatyk v Kijevu, 18. decembra 2015*, kjer so zbrana sredstva namenili za pomoč ukrajinskim otrokom, ki so v vojnih spopadih izgubili starše. Dobrodelni dogodek, na katerem je Kamaliya prepevala glasbene teme iz filmov o Jamesu Bondu, je bil za Uršo poseben, ker tokrat v Kijev ni le prinesla oblek, temveč sta jo Zahoorjeva povabila tudi na prireditev samo, kjer so jo, kot je povedala »nosili po rokah«, vse stroške, ki jih je imela z bivanjem in potovanjem pa sta ji zakonca plačala v 15 minutah po tem, ko je potrdila prihod.

»Izjemno sem počaščena, da sta Zahoorjeva izbrala ravno mene, glede na to, da bi si lahko privoščila, da ju na domu obišče sam Karl Lagerfeld osebno,« je v smehu povedala Urša, ki se nadeja nadaljnega sodelovanja z ukrajinskima multimiljonarjema, saj sta bila do sedaj z njenimi kreacijami izjemno zadovoljna.

* Fotografije so iz dobrodelnega dogodka v Kijevu decembra 2015, osebni arhiv Urše Drofenik.