V prvi blagovnici pri nas nakupovala tudi Tito in Jovanka

V prvi blagovnici pri nas nakupovala tudi Tito in Jovanka (foto: Maxi Press) Maxi Press
3. 8. 2018 | Promocijsko sporočilo

Ljubljanska blagovnica Maxi je že legendarna. Stoji sredi centra prestolnice in okoli nje se že 47 let vrti družabno življenje. Letos je že 50 let, odkar so ob Trgu republike začeli graditi njene prostore. Blagovnica, ki se je takrat imenovala Maximarket, je bila ena prvih v Jugoslaviji. Veljala je za eno največjih v južni Evropi. Za svojo podobo se lahko zahvali priznanemu arhitektu Edvardu Ravnikarju, ki je z dvonadstropno, v steklo obdano stavbo želel povezati okoliške moderne stavbe na takrat nastajajočem Trgu republike, pa tudi s Plečnikovim in Kongresnim trgom.

Že v prvem tednu po odprtju je Maxi obiskalo 83.000 ljudi in že v prvem mesecu tudi najpomembnejši in najslavnejši par tistega časa, Tito in Jovanka. Maxi je vedno ponujal najnovejše modne trende in stopal v koraku s časom, zato je bil tudi prva blagovnica, ki je predstavila živo izložbo. Dogodek, o katerem se je še dolgo govorilo, je Maxi postavljal ob bok najsodobnejšim blagovnicam na svetu. Ne le, da so v Maxi meščani hodili po kakovostna oblačila in modne dodatke, ampak tudi po tehnično opremo, kot so luči.

Sodobni trendi, stilsko svetovanje, svetovljanska blagovnica, vse to še danes drži za Maxi. Vselej sledijo zadnjim trendom, obenem pa se dobro zavedajo pomena tradicije, ki jo nadvse spoštujejo skozi vso svojo zgodovino. Trenutno so v teku poletni popusti, najdete pa tudi že nove kolekcije jesen-zima. V pritličju, prvem in drugem nadstropju imajo stranke na izbiro številne kakovostne kose iz novih kolekcij priznanih blagovnih znamk, kot so Joseph Ribkoff, Liebliengsstück, Napapijri, torbice Tosca Blue in obutev Ted Baker, Moschino, Havaianas, Hoegl itn. Nedolgo tega so že prenovili prostore, zdaj pa so se odločili za oblikovanje po najnovejših smernicah, ki jih narekujejo blagovnice po svetu. Po prenovi pritličja, ki se začne ta mesec, in uradnem odprtju, bodo osvežili tudi obe nadstropji, v novih prostorih pa bodo kupci lahko izbirali med kosi mnogih novih blagovnih znamk.

Priporočamo