Viva Technology Paris 2019: Razgalili lepoto prihodnosti!

Viva Technology Paris 2019: Razgalili lepoto prihodnosti! (foto: L'Oreal Press) L'Oreal Press
22. 5. 2019

Z novimi tehnologijami in umetno inteligenco do preizkušanja barve las, diagnostike kože, personaliziranega pudra in snovanja novih dišav.

Letošnji pariški dogodek VivaTech je osvetlil rast zagonskih podjetji, digitalno transformacijo in inovacije, na katerem je L’Oréal predstavil svojo vizijo in tehnološke presežke prihodnosti. Vizijo prihodnosti lepote in inovacije, ki jih poganjajo glas, umetna inteligenca in razširjena resničnost, so poimenovali kar »Brezmejna lepota«. Pretekli teden se je tako na sejmu zgodila premiera svetovalne storitve za virtualne lase, ki zagotavlja uporabne nasvete za barvo in nego las. Poleg tega je bilo v razstavnem prostoru L'Oréala mogoče izvedeti vse o izdelkih in storitvah, s katerimi personalizirane analize in nasveti izboljšujejo kakovost življenja - La Roche Posay Effaclar Spotscan aplikacija za analizo stanja kože, 360° navidezna stena lepotnih trendov, ki jih navdihuje vsebina socialnih medijev, 3D tiskalnik in drugi.

Lubomira Rochet, vodja digitala pri L'Oréalu, ocenjuje, da je dogodek priložnost, ob kateri lahko delijo vizijo lepote, ki je raznolika in hkrati dostopna vsem, prilagojena individualnim potrebam in težnji sveta, ki ga poganja digitalno. “Nove tehnologije nam omogočajo, da ponujamo vse bolj osebne in izpopolnjene storitve za vse ter da v prilagodljivo in trajnostno proizvodnjo vključujemo povsod in v vsakem trenutku tudi naše potrošnike,” je izpostavila.

Brezmejne tehnologija, prilagoditve, ustvarjalnost in agilnost

Med največjimi letošnjimi novostmi L'Oréal predstavlja izkušnje s svojim virtualnim svetovalcem za lase Virtual Hair Advisor, ki omogoča uporabo glasovnega ukaza tako, da lahko uporabnik na sebi preizkusi različne barve las ob strokovnih nasvetih strokovnjakov L'Oréal Professionnel.

SkinConsultAI by Vichy, tehnologijo za digitalno diagnostiko kože, so razvili skupaj z dermatologi in s pomočjo umetne inteligence z namenom odkrivanja znakov staranja in ponujanja osebnih nasvetov za nego kože. Za kožo, nagnjeno k aknam, pa so razvili spletno aplikacijo, ki na podlagi umetne inteligence in znanstvenih podatkov zagotavlja nasvete in prilagojena priporočila za odpravo poškodb na koži zaradi aken in njihovo preprečevanje. L'Oréalova blagovna znamka La Roche - Posay je razvila aplikacijo, ki analizira stanje kože s samo enim klikom na mobilni telefon. To je aplikacija EFFACLAR SPOTSCAN, ki uporablja umetno inteligenco prilagojeno posameznemu uporabniku tako, da zagotovi natančno analizo, resnične informacije in prilagojene nasvete. Aplikacija EFFACLAR SPOTSCAN je najpomembnejša inovacija La Roche - Posaya na poti lepote, ki se je začela z My UV Patch. Ta izobražuje potrošnike o nevarnostih UV sevanja in jim pomaga, da so bolj odgovorni glede sončnih žarkov in njihovega vpliva na posameznikovo kožo.

Shade Finder by Lancôme je napredna tehnologija, ki temelji na umetni inteligenci in uporabnici priporoči odtenek pudra neposredno na prodajnem mestu. Ta prilagojena storitev je trenutno že nameščena na več kot 1000 prodajnih mestih po svetu.

Prvič so predstavili tudi malo tovarno, poimenovano My Little Factory, tehnološko inovacijo, ki bo v prihodnosti omogočila proizvodnjo personalizirane izdelave pudrov. Posebno območje imenovano 360° obiskovalcem omogoča odkrivanje trendov na področju lepote, ki jih s pomočjo umetne inteligence zaznavajo na družbenih omrežjih po vsem svetu.

S 3D tiskalnikom lahko uporabniki odkrivajo tudi zasnovo nove dišave Lancôme in Viktor & Rolf ali poskusijo nov prodajni avtomat za šminke Giorgio Armani, ki ima vgrajeno tehnologijo za virtualno senčenje ModiFace.

Odprte inovacije in zaposlovanje žensk na področju novih tehnologij

Pri L'Oréalu verjamejo v "odprte inovacije" in prihodnost lepote vidijo v soustvarjanju s kombiniranjem lastnega inovacijskega potenciala in potenciali zagonskih podjetji, v partnerstvih s pospeševalnimi podjetniškimi inkubatorji in lastnim podjetniškim skladom tveganega kapitala.

L'Oréal podpira tudi zaposlovanje žensk na področjih digitalnih tehnologij, sami pa imajo kar 64 % žensk zaposlenih na ključnih vodstvenih in razvojnih pozicijah ter 67 % žensk na delovnih mestih v L’Oréalu, ki so povezani z digitalno tehnologijo.

Viva Technology Paris, mednarodni dogodek, ki ga organizirata Publicis Groupe in Groupe Les Echos, je posvečen rasti zagonski podjetij, digitalni transformaciji in inovacijam. Lani je dogodek VivaTech obiskalo več kot 100.450 obiskovalcev, 9.000 zagonskih podjetji, 1.900 novinarjev, 1.900 vlagateljev in 450 govorcev.

  

O L'Oréalu

Podjetje se posveča lepoti že več kot 100 let. S svojim edinstvenim mednarodnim portfeljem 36 različnih in dopolnilnih blagovnih znamk je skupina v letu 2018 ustvarila 26,9 milijarde evrov prihodkov od prodaje, zaposluje 86.000 ljudi po vsem svetu. Kot vodilno podjetje na področju lepote na svetu je L'Oréal prisoten na vseh distribucijskih omrežjih: množični trg, veleblagovnice, lekarne in drogerije, frizerski saloni, maloprodaja potovanj, trgovina z blagovnimi znamkami in e-poslovanje.

Raziskave in inovacije ter posebna raziskovalna skupina s 3.993 ljudmi so v središču strategije podjetja L'Oréal. Prizadevajo si doseči lepotne želje po vsem svetu. L'Oréalova zavezanost k trajnostnemu razvoju za leto 2020 „Delitev lepote z vsemi“ določa ambiciozne cilje trajnostnega razvoja v celotni vrednostni verigi skupine.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri