Z zdravim tenom v poletje

Z zdravim tenom v poletje (foto: Shutterstock) Shutterstock
Vir: Lady
9. 6. 2017

Da boste to poletje zasijale v vsej svoji lepoti, obraz naličile primerno priložnosti in se odlično počutile v svoji koži, smo za nasvete in pomoč poprosili Sabino Šabotič, vizažistko, kozmetičarko in vodjo trgovine ter treningov blagovne znamke Hur s sedežem na Tržaški cesti v Ljubljani.

Osnova je zdrav ten

Osnova vsega je naravno lepa podlaga oziroma ten. Pred poletjem je zelo pomembno, da si naredimo piling ter s tem odstranimo (odluščimo) poroženelo, odmrlo kožo. S tem bomo dosegle, da se bo naša koža hitreje obnavljala in predvsem da bo njen ten enakomeren, ko jo bomo izpostavile soncu. Nanos negovalnih izdelkov pa je seveda obvezna priprava obraza na nanos naših ljubih dekorativnih izdelkov.

Glavna vloga

Veliko vlogo bodo v letošnjem poletju imela lica – naj poudarijo obraz v zapeljivem rožnatem odtenku. Smernice umikajo mat šminko, tako da raje posezite po živih odtenkih glosov, ki bodo vaše ustnice naredili še bolj polne. Barva ustnic se lahko ujema z barvo lic, veliko je tudi izdelkov dva v enem – torej za lica in ustnice. Gre za trend mono barv v ličenju.

Popolne v vsakem trenutku

Pri dnevnem ličenju smo na splošno osredotočeni, da poudarimo lepe poteze obraza, ohranjamo naraven videz, predvsem z ničimer ne pretiravamo. Za podlago priporočamo uporabo priljubljene BB- ali CC-kreme, ki daje obrazu svežino in lahkotno prekrivnost.

Spet poudarjamo pomembnost rdečila za lica, na ustnicah pa naj bodo naravni odtenki. Če smo drznejše narave, pa je mogoče smiselno poseči po rdeči šminki. Kar se tiče večernega ličenja, je pomembna podlaga: popolno osvetljena in osenčena polt. Največ pozornosti in tudi časa torej namenimo prav temu delu ličenja. Sledi nanos intenzivnejših in drznejših odtenkov senčil in rdečil za usta. Večerno ličenje ne pomeni nujo odstranjevanja dnevnih ličil in novega nanosa. Obstoječi videz lahko nadgradimo tako, da dodamo osvetljevalec, bolj poudarimo lica, šminko zamenjamo za malce bolj vidno in pogumno dodamo še vedno zelo moden videz mačjih oči.

Nikar v skrajnosti

Pri ličenju je predvsem pomembno pravilo manj je več in naša sogovornica največkrat opaža pretiravanje v nenaravno poudarjenih obrveh, pa pretiravanje z osvetljevalcem, še zlasti v predelu oči, in seveda napačno izbran odtenek tekoče podlage. Nikoli ne posegajte po pretemnih podlagah, saj te zelo postarajo.

Sabinin strokovni nasvet

Toaletna torbica (v torbi) vsake ženske bi morala vsebovati naslednje izdelke; tekočo podlago (lahko tudi BB- oziroma CC-kremo), ki poenoti ten in hkrati zagotovi zaščito kože pred soncem kot tudi pred drugimi dejavniki. Sledijo senčilo za lica (na tega pogosto pozabimo), saj z njim dosežemo svež videz in je odličen zaveznik za dnevne popravke, maskara, s katero poudarimo in počešemo trepalnice, ter šminka v naravnem odtenku, s katero lahko dosežemo optično povečavo ust, svežino, hkrati pa je tudi nega za naše ustnice.

Nina Urbančič Romih