Za frizuro, kot jo ima Melania Trump, je potrebno odšteti 130 evrov

Za frizuro, kot jo ima Melania Trump, je potrebno odšteti 130 evrov (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
13. 12. 2016

Bodoča prva dama ZDA, vedno elegantna Melania Trump, navdušuje s svojim dovršenim modnim slogom, načinom ličenja in seveda tudi s svojo pričesko. Marsikatera ženska jo pri tem želi posnemati, zato so nekateri frizerji že izkoristili to priložnost in svojim strankam v salonih ponujajo pričesko v stilu Melanie. Preverili smo, kakšna je ta pričeska in koliko denarja je zanjo treba odšteti.

Prvi frizerski salon, ki je pri nas ponudil pričesko 'na Melanio' je bil Tamara Team, pod vodstvom Tamare Janža. "Tak način barvanja, kot ga ima Melanija, balayage, barvamo že približno osem let. To so stare francoske tehnike, ki so znova prišle na plano in polepšajo obraz. Takega odtenka, ki ga ima ona, dejansko ne iščemo, ne želimo kopirati nje, ampak vsaki stranki ponudimo svoj odtenek Melanie. Bolj se gre za tehniko barvanja, ki je prijetna za kateri koli obraz," pove Tamara in doda, da so si ženske že med samo predsedniško kampanjo zaželele take pričeske, po zmagi pa se je to seveda samo še stopnjevalo.

"Tak volumen, kot ga ima ona, je vedno privlačen, pa naj bo v modi ali ne. Njena pričeska deluje tako, kot da bi si jo vsaka ženska lahko sama naredila, ne deluje 'presfrizirano'. In to zmeraj polaska obrazu," doda frizerska mojstrica, ki je navdušena predvsem nad dolžino las bodoče prve dame ZDA. "Ta srednja dolžina las je zelo nosljiva, ni predolga, saj nekaterim ženskam dolgi lasje ne pristajajo, kratki pa tudi ne. To je neka univerzalna dolžina, ki se da zelo koristno uporabiti," razloži. Sicer pa je v njenem salonu za tako pričesko, vključno z barvanjem po tehniki balayage in striženjem, treba odšteti pribl. 130 evrov.

V ljubljanskem in domžalskem frizerskem salonu Medinmleko svojim strankam ponujajo najbolj trendovske pričeske in tudi v primeru Melanie ni nič drugače. Lastnica Saša Kersnik nam je povedala, da je to povsem običajen pojav, saj zvezdnice, ki se pojavljajo v medijih, v ženskah vzbudijo željo po posnemanju. Pred nekaj leti so bile pri njih izjemno zaželene pričeske v stilu deklet iz klana Kardashian.

"No, danes pa si bodo dekleta predvsem želela pričeske v stilu Melanie Trump," pove Saša, ki doda, da je pri njih v navadi, da strankam sami svetujejo, katera pričeska bi se jim na njihov obraz, barvo in teksturo las najbolj podala." Melanijina barva je spredaj svetlejša in zadaj temnejša, prav tako je dolžina spredaj krajša, zadaj daljša. Na ta način ustvarimo volumen. Naj povem, da ima Melania zelo redke lase, kar se dobro vidi, ampak jim s pravilnih striženjem in barvanjem balayage dodamo volumen," zaupa Saša in doda, da sodeč po fotografijah lahko opazimo, da ima večkrat v laseh tudi lasne podaljške, ki se pripnejo in tako vsakič omogočijo različno dolžino.

"Je pa res, da ima Melania vsak dan pri roki osebnega frizerja, kajti zjutraj, ko se zbudi, zagotovo nima takšne pričeske. Za to je treba vsak dan znova narediti 'fen frizuro'," pove. Cena tovrstne pričeske v njihovem salonu je samo s prelivom in feniranjem 60 evrov, če pa lase pred tem še pobarvajo po metodi balayage, ki traja pribl. 4 ure, pa pride končna cena krepko nad 100 evri.

Poklicali smo tudi frizerskega mojstra Mitjo Sojerja Miča, ki nam je povedal, da v njegovem salonu Mič Styling pričeske 'na Melanio' ne ponujajo, saj ta ne prikaže nič novega v lasnih trendih. "Pričeska, kot jo nosi Melania, je trend v Hollywoodu že kakšno leto, zdaj pa seveda bolj izstopa ravno zaradi nje. To je preprosta, lepa, volumna polna pričeska, ki si jo lahko privoščijo dame z zdravimi dolgimi lasmi. Vključuje stopničasto striženje in bakrene tone, ki prihajajo iz latino krogov. Tudi način barvanja, kot ga ima sama, hombre in balayage, je na sceni že nekaj let," še doda Mitja.

Barbara Majič