Za unikatne noge - unikatni čevlji!

Za unikatne noge - unikatni čevlji! (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Jana
12. 7. 2018

Vsak par nog je lahko lep, z unikatno obutvijo pa lahko tudi izstopa iz povprečja. Predstavljamo pet slovenskih oblikovalcev čevljev, ki bodo vaše noge okrasili s čevlji po vaših željah.

1. Monika Benetek Design

Obutev, ki je prijazna do nog

Za unikatne noge

Monika Benetek (www.facebook.com/monikaBdesign) je vsestranska ustvarjalka, ki kvačka in plete najrazličnejše izdelke, tudi obutev iz jute in bombaža. »Moja obutev predstavlja naravo, saj smo z njo vseskozi povezani. Obutev je primerna za vse starosti in vse, ki imajo poseben okus. Je ženstvena in nežna, predvsem pa prijazna do vaših nog,« je poudarila Monika in dodala, da so njeni izdelki posebni tudi zato, ker ne uporablja lepil ali kemikalij, ki bi škodovali zdravju. »Naravno, varno in ročno izdelano,« so njena vodila pri ustvarjanju kakovostnih izdelkov.

2. Milenika

Čevlji v vseh barvah

Milena Hrastnik je oblikovalka obutve blagovne znamke Milenika (milenikashoes.com). »Mali moto je 'goodbye boring shoes' (adijo, dolgočasni čevlji, op. a.), saj gre za unikatno ročno narejeno obutev, ki je zelo udobna, kar je redek primer v današnjem svetu 'štancanih' čevljev,« nam je povedala oblikovalka unikatne obutve in zatrdila, da je trendi prav nič ne zanimajo, zato se jih že od nekdaj ne drži. Vsem, ki radi nosijo udobno obutev, pa sporoča naslednje: »Ko najdeš čevlje, ki ti pristajajo, jih kupi v vseh barvah!«

Za unikatne noge

3. Mihoya

Futuristične oblike ročno izdelane obutve

Mitja Hojak je oblikovalec čevljev blagovne znamke Mihoya (www.mihoya.si), ki je kot deček opazoval očeta pri popravilu obutve v eni od ljubljanskih veleblagovnic, zaradi občudovanja pa si je tudi sam izbral poklic čevljarja. Čeprav sta ga vedno privlačila futurizem in ekstravaganca, njegovo delo obuja starodavne zgodbe o ročni izdelavi unikatne obutve, ki jo ceni vedno več ljudi. Med njegovimi strankami je veliko znanih obrazov, tako žensk kot tudi moških, ki unikatne čevlje potrebujejo za posebne priložnosti, predvsem pa imajo zahtevnejše ideje, ki jih diplomirani čevljar vsakič znova vzame kot osebni izziv.

Za unikatne noge

4. ZAAA

Vsak par je ustvarjen v sodelovanju s stranko

Ajda Tadel je oblikovalka obutve pod blagovno znamko ZAAA (zaaa.si). »V prvi vrsti gledam na kakovost materialov,« nam je zaupala Ajda in dodala, da je vsak čevelj poseben, ker je narejen v sodelovanju s stranko. »Skupaj izberemo model, ki posamezni stranki najbolj ustreza, izberemo tudi želene barve in vzorčke ter druge posebnosti na obutvi, zato je vsak par obutve tudi unikaten.«

Za unikatne noge

5. Čeveljc

Čevljem doda nekaj svojega

Za unikatne noge

Ingrid Logar je oblikovalka unikatnih čevljev pod blagovno znamko Čeveljc (ceveljc.si). »Zame so čeveljci najpomembnejši kos garderobe, zato je obutev, ki jo oblikujem, unikatna in edinstvena. Sicer se prilagodim željam strank, vendar vedno dodam še nekaj svojega,« nam je zaupala oblikovalka, ki obutev izdeluje ročno, vsak par pa je plod njene domišljije. »Neizmerno uživam pri razvijanju ideje in se veselim, kako bo videti vsak naslednji par,« je še povedala Ingrid, ki poudarja, da je obutev iz njene delavnice svojstvena.

Besedilo: Metka Pravst // Fotografije: osebni arhiv oblikovalcev

Priporočamo