Znane Slovenke za lepo telo skrbijo celo leto

Znane Slovenke za lepo telo skrbijo celo leto (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Lady
14. 6. 2018

Toplo sonce, osvežujoče morje in lahkotna oblačila – vse to je del vročega poletja, dopustov in številnih potovanj, ki si jih rade privoščijo tudi znane Slovenke.

A te morajo biti še posebno pozorne in urejene, saj je ta čas kot nalašč za 'neprimerne' fotografije, ki lahko v hipu preplavijo družbena omrežja. In kako se nekatere znane Slovenke pripravljajo na najbolj priljubljen letni čas v letu?

Manuella: Pomembno je biti zadovoljen sam s seboj

"Skozi leta sem ugotovila, da je za lepo telo in kožo treba skrbeti vse leto, in ne samo spomladi, tik pred poletjem. Najpomembneje je, da si sam s seboj zadovoljen, in to, kako te vidijo drugi. Če se v svoji koži počutiš dobro, potem tudi navzven izžarevaš popolno lepoto! Bolj kot vse drugo je treba zase poskrbeti najprej od znotraj, da v sebi vzpostavimo neko ravnovesje med počutjem in videzom, in ko se to harmonizira, kipimo od sreče, tako pozimi kot tudi poleti," pripoveduje ManuElla, ki se poletja vsako leto zelo razveseli, sploh zdaj, ko živi na hladnem severu.

Regina: Vaje za noge in ritko

Za lepo telo skrbijo vse leto

"Priprave na poletje so v polnem teku. S sončnimi dnevi sem najprej iz prehrane črtala mastno hrano. Ocvirki bodo že počakali do naslednje zime. Na mojem krožniku se trenutno znajde ogromno zelenjave. Dokler je še sezona, dnevno prisegam na beluše," pove Regina, ki sicer anticelulitnih krem pred poletjem ne uporablja, ker nimajo učinka. "Preizkusila sem vse in ugotovila, da je treba veliko migati, če želiš to nadlogo imeti vsaj malo pod nadzorom. S tem razlogom dva- do trikrat na teden telovadim. V tem hipu so aktualne vaje za noge in ritko. Občasno si privoščim masažo z limfno drenažo, in to klasično, ročno. Zaljubljena sem v morje, ne v sonce, zato poletje preživim v senci in pod klobukom. Se ne sončim. Barvo pridobim izključno takrat, ko grem v vodo ali iz nje. Pretirane vročine ne maram, zato za poletne destinacije izbiram kraje, kjer veliko piha," je razkrila priljubljena pevka.

Maja Keuc: Poletje navadno preživi v gorah

Za lepo telo skrbijo vse leto

"Poletje navadno preživim v gorah ali odidem kam, kjer so temperature pod 30 stopinj, saj mi vročina res ne ustreza. Čeprav imam zelo rada morje, se nikoli ne sončim več kot 30 minut. Zato sem poleti bolj gorski tip – torej resnično zvesta svojemu znamenju kozorogu," je povedala Maja, ki nam je še zaupala, kako blizu si je z dietami ter nego obraza v tem času. "Iskreno, resnično ne maram diet, zato sem jih opustila. Poskušam jesti čim bolj zdravo, čokoladi pa se še nimam namena odpovedati. Prepričala sem se, da mi ne škodi in mi res še ne toliko. Bom videla, ali mi bo to udarilo ven pri tridesetih! Rada se sprehajam v naravi. Zadnje obdobje vadim tudi jogo, ki jo naravnost obožujem. Za nego kože ne uporabljam nobenih strašnih tretmajev, kožo le vsak dan in večer temeljito očistim, nanesem tonik in naravno hranljivo kremico za obraz iz sivke," je sklenila prikupna pevka.

Natalija Verboten: Nežna botoks terapija

Za lepo telo skrbijo vse leto

"Prizadevam si za zdravo življenje vse leto. Kar se tiče obraza – uporabljam kakovostno naravno kozmetiko Lux Factor: na obrazu imam izredno občutljivo kožo in sem posledično zelo pozorna, ko izbiram kremo za nego obraza – moram priznati, da je krema LUX FACTOR 4D HYALURON zadetek v polno! Že po mesecu dni redne uporabe sem opazila razliko – gubice so manj opazne, koža se mi zdi bolj čvrsta in navlažena, osvežena, sijoča, zato jo toplo priporočam, uporabljam jo že dobro leto in pol. Na vsake pol leta obiščem tudi dr. Glumičića, ki mi naredi nežno terapijo z botoksom. Ne maram pretiravanja in prestopanja meja pri ničemer v življenju, niti lepotnih popravkih ne. Tudi kadila ali pila nisem, ker me tovrstne razvade ne premamijo. Sinova sta moja mala vsakodnevna fitnes trenerja, ki skrbita, da se dovolj gibam, jem zdravo, raznovrstno hrano petkrat do šestkrat na dan. Predvsem pa sem ugotovila, da v življenju niso pomembne številke, niti velikost konfekcije, niti tiste, ki kažejo naša leta, niti tiste na tehtnici! Treba se je imeti rad in najti zadovoljstvo v življenju, saj to tako prehitro mine," pripoveduje Natalija, ki nam še zaupa, da imajo vsi skupaj radi tako hribe kot morje: "Sinovoma želiva pokazati lepote in bisere naše prelepe domovine, ki sva jih midva dodobra spoznala tudi po zaslugi najinega dela. Najbolj pomembno nam je, da smo vsi skupaj, da nimamo urnika in se sproti dogovarjamo, kako in kaj, poleg tega pa si radi ogledamo zanimivosti kraja, kjer smo, saj smo precej radovedna družina."

Tanja Zajc Zupan: V poletje s kakšnim kilogramom preveč

Za lepo telo skrbijo vse leto

"Po novem letu sem si dala za cilj, da izgubim nekaj kilogramov, predvsem z izbiro prehrane in odpovedjo sladkarijam. No, pa je vse padlo v vodo, saj sem imela težave z visokim pritiskom in sem na hujšanje pozabila ... Nato sem si za prvomajske praznike zvila gleženj in so bile vse misli o gibanju le sanje. Padla sem iz ravnovesja in iskreno priznam, da nisem imela volje, da bi se pripravila na poletje, si privoščila kakšno nego obraza, pedikuro in podobno," pripoveduje naša citrarka, ki je že pred leti poskusila tudi z anticelulitnimi terapijami, vendar ni bilo želenih uspehov, je bilo pa zelo drago, pravi. "Pred leti sem si dala trajno odstraniti dlačice na nogah, v predelu bikinija in pod pazduho. S tem sem zelo zadovoljna, čeprav tu pa tam še vedno kakšna pogleda na plan. Sicer pa menim, da je pomembno, da smo urejeni in se negujemo, najpomembnejše pa je notranje dobro počutje. Najprej moramo urediti svoje misli in živeti po pameti in sproti – le tako bomo imeli kaj od poletja ... V poletje tako stopam s kakšno 'kilco' preveč, se ga pa vseeno zelo veselim. Z možem bova tako kot vsako leto dopustovala na morju. Voda me zelo sprošča, že sam pogled na morsko gladino je blagodejen," je še dejala glasbenica Tanja.