Poraščeni moški bolj privlačni za ženske, trdi znanost!

Poraščeni moški bolj privlačni za ženske, trdi znanost! (foto: Profimedia.si) Profimedia.si
10. 9. 2015

Znanost pravi, da najlepša dekleta privlačijo najbolj kosmati moški. Pa poglejmo zakaj ...

Poraščenost je povezana z nivojem testosterona, višji nivo testosterona pa pomeni večjo spolno slo in daljšo življenjsko dobo. Obenem so moški z višjim nivojem testosterona bolj samozavestni in, po besedah znanosti, celo bolj iskreni, imajo pa tudi več energije in optimizma.

Dr. Aikarakudy Alias, psihiater, ki je leta raziskoval povezave med telesno poraščenostjo in inteligenco, je ugotovil tudi, da so poraščene prsi bolj pogoste med zdravniki in visoko izobraženimi moškimi. Inteligenca pa je vsekakor ženskam zelo privlačna - še posebno, če pride odeta v belo doktorsko haljo.

Študija, ki jo je opravil raziskovalec Michael Siva-Jothy še razkriva, da se poraščeno telo lažje brani pred zajedavci in paraziti, ki lahko napadajo naše telo. Poraščenost naj bi zatorej bila tudi močno povezana z zdravjem moških.

Nenazadnje pa poraščenost, predvsem obrazna, namiguje tudi na njegovo dominantnost in agresijo. Da je moški potemtakem bolj ... moški! Najbolj naj bi ženske privlačila srednja poraščenost po obrazu, polne brade pa naj bi dajale vtis, da je moški dober oče, ki bo varoval svojo družino in investiral v njeno prihodnost. 

Preberite več na Aktivni.si