Zvezda iz Kabareta Liza Minnelli prodaja svoj znameniti kostum

Zvezda iz Kabareta Liza Minnelli prodaja svoj znameniti kostum (foto: profimedia) profimedia
Vir: STA
19. 2. 2018

Ameriška igralka in pevka Liza Minnelli bo na majski dražbi kalifornijske avkcijske hiše Profiles and History ponudila svoj znameniti kostum - polcilinder, škornje in telovnik z globokim izrezom - iz filma Kabaret, za katerega si je leta 1972 prislužila oskarja. Na dražbi bo sicer 1000 predmetov, ki pripadajo tako njej kot njenima staršema.

Koliko si nadejajo iztržiti za kostum, ki ga je v filmu Boba Fossa nosila kot Sally Bowles, še ni znano. Na dražbi bodo sicer ponudili tudi Rolls Royce iz leta 1971 in scenarij za film Kabaret z opombami danes 71-letne Lize Minnelli, katere starša sta pokojna Judy Garland in filmski režiser Vincente Minnelli. Predmete prodaja, kot pravi, ker želi enostavnejše življenje.

V Los Angelesu rojena Liza Minnelli je v filmu prvič nastopila pri treh letih, kasneje je igrala z materjo v New Yorku. Šolala se je na Scarsdale High School (1961) in v studiu Herberta Berghofa. Leta 1963 je debutirala na Broadwayju z vlogo v predstavi Best Foot Forward. Nastopala je pretežno v filmskih muzikalih, od 70. let naprej pa se je več ukvarjala s petjem.