Trendi Promocijsko sporočilo

Zvezdana Mlakar: »Spremenil mi je življenje«

18. 7. 2016
Deli
Zvezdana Mlakar je zaupala svoje oči dr. Nikici Gabriću  ki je operiral že številne znane osebnosti

»Odpeljali so me v predoperativni prostor. Všeč mi je bilo, da nisem hodila po dolgih belih hodnikih, obteženih z marmorjem. Vse je bilo preprosto, toplo in razumevajoče. Potem je prišel k meni dr. Nikica Gabrić. O njem sem veliko brala in slišala. On je pravzaprav razlog, da sem se na koncu le odločila za operacijo oči,« je ob svoji veliki odločitvi povedala igralka in voditeljica Zvezdana Mlakar, ki je šla na lasersko odstranitev dioptrije v kliniko Svjetlost v Zagrebu.

Kot pravi, se je preprosto naveličala nositi očala, saj so ji povzročala sive lase: »Nikoli ne veš, kje si jih pustil, paziti moraš, da jih pospraviš v škatlico, potem jih moraš čistiti, dajati na nos in dol z njega ipd. Imela sem dovolj,« nam je zaupala Zvezdana, ki pa jo je bilo operacije oči kar malo strah: »Sicer sem se posega zelo veselila, a hkrati si tudi misliš: 'Oči niso hec. Kaj, če gre nekaj narobe med operacijo?'« Dr. Gabrić, ki je tudi direktor in lastnik klinike, jo je potolažil z razlago, da je najslabše, kar se lahko zgodi, da bo imela enako dioptrijo kot prej, pa še za to obstaja zelo majhna možnost. »Ogromno mi je pomenilo, da me niso obravnavali kot hodečo denarnico, da so bili prijazni in me celo pričakali v slovenskem jeziku. Lepo je, da klinika ni bahata, čeprav vem, da so v njej najnovejše naprave s področja očesne kirurgije,« je dejala Zvezdana, ki ima sedaj tako rekoč nove oči.

Njena operacije je trajala le deset minut, rezultat pa jo je spravil do joka. To so bile solze sreče. »Že naslednji dan sem jasno videla. Brala sem revije, drobne črke na ekranu mobitela, videla sem registrske tablice med vožnjo. Ne morem verjeti, da mi ne bo treba nikoli več seči po očalih. Poseg mi je spremenil življenje,« se je veselila vedra Zvezdana, ki je največjo oftalmološko kliniko na jugovzhodnem delu Evrope že priporočila vsem svojim prijateljem.