Bilbi obuja spomine na 505 s črto

24. 6. 2013
Deli

Glasbenica Bilbi predstavlja videospot za skladbo 505, zadnji singl debitantske plošče Drobne slike.

Če odpremo zaprašeno skrinjico naše jugonostalgije, skorajda ne moremo mimo kokte, cedevite, bajeder, životinjskega carstva, ledenih kock in tistih trdih, pisanih bonbonov, s temno črto na sredini, o katerih prepeva Bilbi v svojem aktualnem singlu 505.

"Naivnost te skladbe se me zmeraj znova dotakne in spomni na prvo poletno ljubezen, ko je vse bilo belo, medeno in neskončno. V videu se prepletata sedanjost, preteklost in nek idealističen čas, v katerem je vse kot mora biti. Rdeča nit skozi dogajanje je neskončno hrepenenje, ki ostaja tudi po slovesu. Le kaj bi brez poletja in njegovih čarovnij," razmišlja Bilbi.

Za odlično kamero, režijo in kostumografijo je poskrbela vsestranska umetnica Ramaida Osim, montažo je prevzel Sandi Kolarič, pod scenarij se tudi tokrat podpisuje Bilbi. V videospotu nastopajo še igralec Jernej Osim, mnogim poznan iz videa Hvala za vijolice in Iskrice, ter dva izjemno talentirana mlada upa iz vrst slovenskih živalskih talentov, Ela in Floki, ki sta na setu skrbela za red in disciplino. Nostalgično scenografijo je ustvarila celotna ustvarjalna ekipa in slikarka Alja Krofl.

Vabljeni k ogledu: