EMA 2014: Imamo zmagovalno skladbo!

Tinkara Kovač (foto: Goran Antley) Goran Antley
8. 3. 2014

Zmagovalna skladba EME 2014 je Spet/Round and round izvajalke Tinkare Kovač, ki bo barve Slovenije na Evrosongu zastopala 8. maja na Danskem, in sicer bo nastopila v drugem predizboru.

8. marca ob 20. uri ste si na 1. programu TV Slovenija lahko ogledali slovenski izbor pesmi za glasbeno tekmovanje Pesem Evrovizije.

Predstavilo se je sedem tekmovalnih skladb, ki jih je na internem izboru izluščila predizborna komisija, in sicer po sledečem vrstnema redu:

Večer je otvoril Omar Naber, ki je v ogenj poslal pesem I won't give up.

Sledil je moški duet - Samuel Lucas in Nermin Puškar sta se predstavila z mogočno skladbo Masquerade.

Glasbenica Bilbi je ob pomoči mednarodne zasedbe zapela 'mariborski šanson' To ni blues.

Skupina Nude je letos na EMI nastopila že petič, tokrat so napadi s skladbo It's gonna be OK!

Rudiju Bučarju so ob strani stali člani skupine Elevators, predstavili pa so pesem Tja.

Tinkara Kovač je v družbi zvenečih imen spremljevalnih vokalistk (Manca Špik, Nika Zorjan) zapela Spet/Round and round, Skupina Muff pa je za to posebno priložnost ustvarila pesem Let me be (myself).

Večer je povezovala voditeljica Ula Furlan, občinstvo pa je najprej uspešno izglasovalo (v primeru, da bi telefonsko glasovanje zatajilo, je bila namreč v nizkem štartu tudi strokovna žirija, ki so jo sestavljali Darja Švajger, Jaša Lorenčič in Miša Molk), dva superfinalista - Tinkaro Kovač in skupino Muff.

S skladbo Close to you se je na oder EME (sicer v netekmovalnem delu programa) vrnila tudi Maja Keuc, ki je pokazala, da je še vedno v vrhunski formi. Med pogovorom z voditeljico pa je še povedala, da trenutno živi v Stockholmu, študira v Rotterdamu, z veseljem pa se seveda tudi vrača v Slovenijo.

Zmaga je šla v roke Tinkari Kovač in skladbi Spet/Round and round, ki bo 8. maja odmevala na Danskem v drugem predizboru. 

Vabljeni k poslušanju:

Več o zmagovalni skladbi in Tinkarinem nastopu si lahko preberete TUKAJ.