Eskobars in efekt trdih drog na medčloveške odnose

29. 3. 2013

Skupina Eskobars je bila v kratkem času svojega obstoja postavljeni pred težko preizkušnjo - spopasti se je morala z odvisnostjo in jo je premagala!

Bobnar Bogdan se je po dolgoletni odvisnosti od težkih drog odločil za zdravljenje in pred kratkim tudi premagal odvisnost. Boja z odvisnostjo so se Eskobars lotili z glasbo - v podporo vsem, ki se zdravijo odvisnosti, se odpravljajo na turnejo po ustanovah za pomoč odvisnikom.

S 1. aprilom začenjajo v Novi Gorici - igrali bodo za vse, ki so uspešno zaključili program zdravljenja odvisnosti v Zavodu Pelikan. Nadaljevali bodo na Centru za zdravljenje odvisnih od prepovedanih drog v Ljubljani ter po drugih ustanovah.

Ni dovolj

Pred kratkim so Eskobars pripravili prav poseben večer – v Hengarnici Brooklyn v Ljubljani so premierno predstavili videospot za aktualni single Ni dovolj in predstavili nekaj skladb iz prihajajočega albuma.

Ker je za njimi težka izkušnja srečanja z odvisnostjo od težkih drog, videospot za skladbo Ni dovolj tako prikazuje občutke, ki so jih doživljali. Ukvarjali so se s konceptom čustev, prioritet, propada ter z odzivi okolice.

"Želeli smo prikazati efekt trdih drog na medčloveške odnose, rezultat daljšega procesa jemanja drog – izdolbljeno, krhko lupino, ki le še bežno spominja na človeka; spremembo odvisnikovih prioritet v življenju do te mere, da je pomemben le še podatek, od kod prihaja naslednji 'fiks'," o videospotu pravi režiser Domen Lo.

Eskobars so premagali demone iz preteklosti in polni optimizma že gledajo v prihodnost – v jesenskih mesecih namreč izide njihov novi album, ki bo bolj zrel, optimističen in nenazadnje, nova stopnička v njihovi vzpenjajoči se karieri.

Priporočamo