Hamo & Tribute 2 Love imajo nov videospot

Za režijo je tudi tokrat poprijel Hamo. (foto: Katja Uran) Katja Uran
24. 9. 2013

Hamo & Tribute 2 Love se po poletnem festivalskem hitu Rožice na radijske frekvence vračajo z ritmično skladbo Dejva bit čist bliz, ki je že dobila tudi svojo videopodobo.

V izvirniku jo kot Days like this najdemo na njihovem aktualnem albumu Dve (2). Različico v slovenščini so namenili povezovanju z radijsko publiko, s tem pa so tudi že nakazali prihodnost. Naslednja plošča, obljubljajo, bo prepevala v Prešernovem jeziku.

Zgodba Dejva bit čist bliz sicer ostaja podobna prejšnjim: gre za (neuresničeno) ljubezen, ki pleše sama ali v dvoje. Ritem ljubezni nas pač nikdar ne pusti ravnodušne.

Kot pri izvirniku tudi tokrat v ozadju poslušamo gostovanje izvrstnega Zorana Čaliča, kitarista bendov Majke, Holder in Big foot Mama.

Dejva bit čist bliz pa se predstavlja tudi v sliki. Novi videospot je nemo nadaljevanje uspešnice Rožice. Za režijo je tudi tokrat poprijel Hamo, nekoliko spremenjen pa je nabor glavnih vlog.

Glavno moško vlogo je s svojim širokim igralskim talentom odigral bobnar Martin Janežič Buco, stranske pa so prevzeli ostali člani ansambla. Če vam izdamo, da gre za stranske ženske vloge, si lahko mislite, da jih čakajo oskarji.

S kretnjami, popolnoma brez besed, so 'fantje' osmislili besedilo in v trenutku opravili z resnobnostjo neuslišane ljubezni. Priredili so komedijo, samoironijo in seveda - zabavo s pridihom ljubezni.

Vabljeni k ogledu videospota:

Priporočamo