IN&OUT predstavljajo Sij severni

IN&OUT (foto: Janez Klenovšek) Janez Klenovšek
15. 5. 2013

IN&OUT nadaljujejo z ustvarjanjem avtorske glasbe in predstavljajo tretjo pesem Sij severni, za katero so že posneli tudi videospot!

Pesem so fantje ustvarili skupaj, posnel pa jo je znani producent Dejan Radičević (Neisha, Big Foot Mama, Siddharta, ...), ki bo sodeloval tudi pri snemanju prvenca. Kljub temu, da je nastala ob akustičnih kitarah, so na končnem posnetku zaigrale tudi električne, ki so zvoku dodale pravi rockerski navdih. Ker si fantje želijo tudi na posnetkih ohraniti energijo koncertnih nastopov, so - tako kot pri prejšnjih dveh pesmih - vsi inštrumenti odigrani v živo.

Sij severni je optimistična pop-rock pesem, ki opeva lepoto izbranega dekleta in srečo dveh zaljubljencev. Zato je režiser Tine Matjažič želel ljubezen in energijo ujeti tudi v videospotu, ki so ga - od mraka do zore – snemali v okolici Maribora sredi nezoranega polja. Zgodba se vrti okrog mladega zaljubljenega para, ki ga je na prostem ujela z zvezdami posuta noč.

Dekle so iskali prek različnih medijev

Skupino IN&OUT sestavljajo štirje zelo zaželeni fantje, zato so za pravo ljubezensko zgodbo potrebovali dekle, ki so jo iskali kar prek različnih medijev. Zaradi velikega odziva so kar nekaj časa prebirali vsa sporočila in se na koncu odločili za svetlolaso Niko Gorič, ki je po njihovem mnenju svojo vlogo odigrala vrhunsko.

Tudi samo snemanje spota je bilo simpatično in zanimivo doživetje. Ne samo zato, ker so celo noč snemali sredi polja, ampak tudi zato, ker so tamkajšnji domačini kar s traktorji in avtomobili pod nočnim nebom spremljali dogajanje, kot včasih v kinematografih na prostem.

IN&OUT: Sij severni

Priporočamo