Maja Založnik predstavlja Vzemi, vse ti dam

Maja Založnik (foto: Dallas) Dallas
4. 4. 2014

Poslušajte prvi single slovenske soul/blues pevke Maje Založnik, ki je nastal v sodelovanju z njeno spremljevalno skupino Papas, s katero je začela sodelovati lansko leto, ko so na TV Slovenija nastopali kot hišni band v oddaji Ugani kdo pride na večerjo. 

Skladbo Vzemi, vse ti dam je napisal, posnel in produciral Denis Horvat, soavtor besedila pa je Matevž Hamo Šalehar. Organski zvok skladbe je poklon retro zvoku, ko so radijskim valovom kraljevale dive soula in bluesa, Denis Horvat pa je z mojstrsko produkcijo skladbo popeljal v moderni svet in jo naredil brezčasno.

Vabljeni k ogledu videospota:

Videospot je posnela francoska pariška produkcijska hiša Méphistophélès, z režiserjem Gregom Alexanderjem na čelu, producentom Sébastienom Viennom in make up artistom Françoisom Lalyjem.

Do sodelovanja s Francozi je prišlo, ko je Denis za francoskega glasbenika FRENCHA napisal in produciral 4 skladbe, ki bodo za francoski trg izšle sredi poletja. Francozi so se ravno v času snemanja singla Maje Založnik mudili v Mariboru, ker so ravno snemali vokale za prej omenjenega izvajalca. Ko so slišali Majino skladbo, so se navdušeno odločili, da bi v zahvalo za Denisovo delo posneli spot.

Tako se je na hitro zorganizirala ekipa, kontaktiralo se je upravljalce Salona uporabnih umetnosti v Mariboru, kateri so odstopili prostor za snemanje spota, na prošnjo za sodelovanje se je odzval tudi kreator oblačil Boštjan Polanec, ki je takorekoč čez noč priredil oblačila za Majo in spot je bil posnet.

Priporočamo