Mitja Podlesnik: Nova faca na glasbeni sceni

Mitja Podlesnik (foto: Boštjan Tacol) Boštjan Tacol
3. 12. 2013

Mogoče se ga spomnite iz X Factorja, vsekakor pa vam je njegov obraz znan iz oddaje Je bella cesta, kjer se trenutno bojuje v polfinalu. Mitja Podlesnik, 20-letni glasbenik iz okolice Maribora, se predstavlja z udarno avtorsko pesmijo Totalno huda, za katero je posnel tudi svoj prvi videospot.

Totalno huda je moderna energična pop pesem, ki z električnimi kitarami včasih zazveni tudi rockersko. Glasbo je napisal Mitja sam, besedilo in aranžma pa je zaupal priznani avtorski ekipi Pancho music production (Damjan Pančur, Nino).

Vabljeni k ogledu videospota:

Mitja pravi, da je petje njegova velika strast, poleg tega pa z veseljem v roke prime kitaro, bas kitaro ali pa celo bobnarske palice. Glasbeno kilometrino si je nabiral že v okviru številnih šolskih prireditev, v srednješolskih letih pa je z gledališko skupino med drugim nastopil tudi v znameniti Royal Albert Hall v Londonu. Nekaj časa je prepeval tudi v različnih rock in pop-rock bandih, zdaj pa se samozavestno in odločno podaja na solistično pot.

Lani se mu je na X Factorju uspelo prebiti med 20 najboljših, trenutno pa je že v polfinalu oddaje Je bella cesta, kjer se je izkazal ne samo kot pevec, ampak tudi kot avtor.

Videospot prikazuje delo v studiu in v zakulisju nastajanja pesmi, saj je Mitja ljudem želel približati delo glasbenika ter pokazati koliko truda, energije je potrebno za nastanek kvalitetnega pop izdelka. Odlične kadre je v studiu Pancho Production v kamero ujel režiser Marko Duplišak.

Priporočamo