Nina Pušlar s prvim koncertnim videospotom

8. 4. 2013

Zadnja meseca sta se za Nino Pušlar odvijala s svetlobno hitrostjo – februarski valentinovi singli, novi koncerti, novi kraji in veliko presenečenje – koncertno snemanje videospota za pesem Saj sva skupaj. Kako se je vse skupaj izšlo? Zelo spontano...

Saj sva skupaj je tista pesem, ki je Nini že od snemanja zadnjega albuma, Med vrsticami, ena najljubših. Na koncertih jo igra na klavir, v sebi nosi neznansko pozitivo in enostavno narejena je tako, da padeš vanjo, saj te ponese do tega, da ti "iz srca sije mavrica" kot Nina poje v njej.

Videospot iz koncertnih posnetkov

To so začutili tudi njeni koncertni obiskovalci od katerih redno dobiva slike in videoposnetke. Med vsemi posnetki so številčno izstopali tisti za Saj sva skupaj in ravno zaradi tega se je Nini porodila ideja, da bi mogoče lahko sestavili videospot iz koncertnih posnetkov.

"Od fenov smo nabrali že toliko fotk in videov, da imamo pravi arhiv z vseh možnih koncertov. Šele, ko jih pogledaš, vidiš kako čas leti.. Jeseni smo začeli na koncertih tudi načrtno novačiti videoposnetke za Saj sva skupaj in takrat so se dobesedno usuli. Zbrali smo jih skoraj 50...Vsak posnetek je imel svojo zgodbo, snemali so malo oder, malo sebe, malo okoli, malo mene,... Super! Prelep skupek občutkov za podoživeti vse možne trenutke na odru."

Koncertnim posnetkom Nininih fenov, med katerimi je najstarejši mobitel shot nastal že decembra 2011, je ekipa na čelu z Andrejem Pratnemerjem dodala profesionalni koncertni posnetek s koncerta na Polzeli marca letos in tako je nastala zanimiva in barvita mešanica različnih pogledov. Nina dodaja:

"Od nekdaj sem želela imeti en koncertni spot. Brez glume, z bandom na odru, igramo v živo, kamere so vžgane in snemamo. To je to. Zame najboljši videospoti – v živo in akcija, to kar se ves čas zares dogaja. Predvsem sem želela, da bi na ta način še bolj začutili muziko, moj band, komad, feeling koncerta." in zaključuje: "Ta spot ni samo moj. To je skupen videospot mene in vseh, ki ste bili z mano na koncertih v zadnjem obdobju."

Pesem Saj sva skupaj je plod dolgoletnega sodelovanja Nine s producentom in avtorjem Martinom Štibernikom. Nastala je za aktualni album Med vrsticami, ki ga je Nina izdala oktobra 2011. Avtor teksta je Peter Novljan. Avtorski dvojec Štibernik/Novljan je z Nino že sodeloval na prvem albumu, med drugim tudi na singlu Objemi me zdaj. V videospotu so za kamere na Polzeli poskrbeli Andrej Pratnemer & Tomaž Žnider, Matej Vranič, Boris Branovič, Denis Vengust. Editiral je Andrej Pratnemer.