Poglejte, s kom se v svojem novem spotu poroči Andrej Šifrer

5. 11. 2014

Pesem, ki pridno polni radijske valove in jo je avtor predstavil tudi v oddaji Slovenske televizije 'Moja Slovenija' se hitreje, kot je bilo pričakovati – prijemlje cestišča naših ušes.

Andrej Šifrer je bil v dvomih, če je to prava pesem za single, saj je bila po njegovi sodbi besedilno preveč zahtevna. Vendar zdaj, ko je pridobila že veliko poslušalk in poslušalcev, se je njegov strah pokazal za odvečnega. Vedno znova, bodisi na nastopih ali pa ko jo slišijo v medijih, se mu njegovi znani in neznani prijatelji javijo in opisujejo občutke ob poslušanju pesmi Največje ljubezni.

Ob koncu septembra je ekipa Star Life Production z režiserjem Dejanom Baboskom in njegovo tehnično ekipo posnela video predstavitev pesmi, ki je bila snemana na dveh, Andreju ljubih lokacijah.

Poročni prizori so iz cerkvice na Jamniku nad Kropo, za katerega avtor trdi, da je edini zemeljski približek nebesom, 'domači' posnetki pa so odigrani kar v njegovi hiši v Srednjih Bitnjah. Soigralka je bila prelestna Pia Sara Odlak, mlada mariborska lepotica, ki se je izkazala s prav nepričakovanim smislom za igro in situacijsko poetiko.Iris Mulej je bila nepogrešljiva stilistična pridobitev, njen Daniel pa je kot producent video spota imel v roki vse niti od začetka do konca.

Na predstavitvi svoje CDjke je Šifrer objavil, da se je prejšnji teden poročil. Po aplavzu in dobrih željah prisotnih je hudomušno pripomnil "...seveda le na videu." Kakšen cukrček iz snemanja?

"Ko sem se zares poročil decembra 1979, sem imel prstan na roki le kakšne štiri ure. Ker me je ob igranju kitare motil, sem ga snel iz prsta in nikoli več nadel. Na snemanju video spota na 'fejkani' poroki sem prstan nosil cel dan, torej precej dlje kot takrat, ko je šlo zares."

V videu ga je poročil njegov prijatelj, ki je vse prej kot župnik, veseljak in ljubitelj konjev, Janez Kralj – Kanja, ki se je tako prilagodil snemanju, da je za en teden prestavil odhod na morje.

Vabljeni k ogledu videospota: