Poslušajte Prešernovo Kam? v izvedbi Aleksandra Mežka

Aleksander Mežek (foto: BigAirPhoto) BigAirPhoto
23. 10. 2014

Aleksander Mežek se je drzno lotil uglasbitve Prešernove pesmi Kam? in vse kaže, da mu je podvig odlično uspel. Končni rezultat je tudi lep dokaz Prešernove genialnosti in brezčasnosti, saj so pesnikovi verzi aktualni še dandanes.

Avtor skladbe je sam Aleksander Mežek, ki je tudi poskrbel za produkcijo, za godalne aranžmaje pa je zaslužen Paul Buckmaster, Grammyjev nagrajenec, ki je v svoji dolgoletni karieri delal s samimi največjimi imeni kot so David Bowie, Rolling Stones, Elton John, Leonard Cohen, Miles Davis ...

Za skladbo je že nastal tudi videospot, v katerem se poleg Aleksandra v videospotu pojavi tudi dramska igralka Sabina Kogovšek.

Vabljeni k ogledu videospota:

Videospot je nastal v produkciji hiše BigAirPhoto, na lokacijah na Gorenjskem, v Ljubljani in v Bruslju. Zametki sodelovanja segajo v čas, ko je Aleksander Mežek srečal režiserja spota Marka Magistra med turnejo po Argentini, ko je ta z igralcem Viggom Mortensenom v Andih snemal dokumentarni fim o kondorjih. Tri leta po srečanju, je Marko s svojo ekipo snemalcev letos dopustoval v Sloveniji in je nekaj dni svojega časa posvetil tudi snemanju videa Kam.

Priporočamo