Sašo Gačnik s svojo prvo skladbo v ruskem jeziku

Vir: Nova
19. 11. 2013

Na tradicionalnem festivalu Slavjanskij Bazar, kot se imenuje ena od najprestižnejših prireditev na področju nekdanje Sovjetske zveze, je bil letos med nastopajočimi tudi Slovenec Svarogov. V teh dneh je po dolgih mesecih spet v domovini.

Vse bolj mednarodno uveljavljeni Svarogov se je v ljubljanski glasbeni družini rodil kot Sašo Gačnik. Že v zgodnjem otroštvu je spremljal očeta na različnih nastopih, najprej zgolj kot opazovalec, nato pa že zelo kmalu tudi kot član kakšne skupine.

Po končani umetniški gimnaziji je šolanje nadaljeval na glasbeni akademiji Anton Bruckner v Linzu z glavnim predmetom pop-jazz klavir, kot pianist, aranžer in vodja skupine pa že več kot 12 let sodeluje z najpopularnejšimi in najprestižnejšimi slovenskimi izvajalci: Janom Plestenjakom, Nušo Derenda, Orkestrom slovenske filharmonije, Andražem Hribarjem, Andrejem Šifrerjem ...

Ko je bil med turnejo redno na odru z Janom, je zaokrožilo, da Plestenjaku ni dovolj, da je on najlepši pevec, da si je zdaj omislil še najlepšega slovenskega klaviaturista Gačnika ...

Klaviature še vedno ostajajo njegova posebnost, v vlogi pevca pa je Svarogov prvič stal pred publiko prav na Bazarju, kjer se je ob spremljavi nacionalnega orkestra Belorusije pod taktirko Mihaila Finberga predstavil z avtorskima kompozicijama Trilogija in Srce Vrtnic.

"Trilogija je moj singel in prva kompozicija, ki sem jo napisal v ruskem jeziku, in tamkajšnje občinstvo jo je neverjetno lepo sprejelo. Govori o treh povsem različnih zgodbah, treh povsem različnih ljudeh, ki jim usoda prekriža poti in z majhnimi, navidez nepomembnimi dejanji drug drugemu spet pomagajo vrniti samozavest in iskro življenja v oči," nam je zaupal in obljubil, da se bo zdaj posvetil tudi domačim oboževalcem.

Vabljeni k poslušanju Trilogije: