Estradnike najbolj prevzelo krzno

10. 4. 2013
Deli
Danica Lovenjak na Philips Fashion Weeku (foto: Sašo Radej)
Sašo Radej

Ko smo ob koncu zadnjega dne Philips Fashion Weeka znane spraševali po modnih kosih slovenskih oblikovalcev, ki so se jim najbolj vtistnili v spomin, je bil najbolj pogost odgovor kolekcija krznarstva Eber.

V Kinu Šiška v Ljubljani se je končal tridnevni osrednji modni dogodek v Sloveniji - spomladanski Phillips Fashion Week. V treh dneh so se zvrstile izjemne modne revije, na katerih so se predstavili naši najboljši modni oblikovalci in mladi talenti iz Naravoslovnotehniške fakultete.

Zadnji modni večer se je začel s pleteninami Draž, sledili so modni kosi Maje Štamol, kolekcija Almire Sadar, kroji oblikovalske hiše Nelizabeta, predstavitev hiše SQUAT (skupaj s podmladkom YOUNG@SQUAT), kot zadnji pa so se predstavili modni kosi iz krznarstva Eber. Ti so bili tudi tisti, ki so jih slovenski estradniki, ko smo jih spraševali po najbolj zapomnljivih modnih kosih, tudi največkrat omenjeni.

"Tokrat smo Slovenci definitivno prekosali Hrvate," je po koncu revije povedala Rebeka Dremelj, ki se je nedavno udeležila tudi hrvaškega tedna mode. Nad Philips Fashion Weekom je bila navdušena tudi Hermina Kovačič, ki je odkrito povedala, da ji ni bila všeč le kolekcija oblikovalcev YOUNG@SQUAT.

Več o odzivih znanih z zadnje modne revije v videoprispevku, vse predstavljene kolekcije pa na uradni spletni strani Philips Fashion Weeka.

zadna-modna