Video: 19. Nike študentski tek na grad

Vir: Govori.se
17. 5. 2012

ŠOU šport, zavod Študentske organizacije Univerze v Ljubljani, je v središču prestolnice izvedel že 19. Nike študentski tek na grad. Teka od Prešernovega trga do Ljubljanskega gradu se je udeležilo več kot 1800 tekačev in tekačic.

Udeleženci so se spopadli z 2,5-kilometrsko progo in pomerili v štirih kategorijah: študentke, študentje, občanke in občani. Med najhitrejšimi študenti, ki so pritekli v cilj na Ljubljanskem gradu, sta bila Peter Oblak in Laura Šimenc, med občani pa Peter Kastelic in Zala Praprotnik.

S prireditvijo Študentski tek na grad že 19. leto zapored organizatorji spodbujajo gibanje za zdravje med študenti in športni duh v slovenskem glavnem mestu. Od leta 1993 je progo, ki poteka od Prešernovega spomenika do Ljubljanskega gradu, preteklo že več kot 18.000 tekačic in tekačev.

Tudi letošnji Študentski tek na grad je bil del globalne akcije Tečem za podnebno solidarnost in pravičnost, katere cilj je opozoriti na negativni vpliv podnebnih sprememb na najrevnejše prebivalce našega planeta.

tek na grad

Priporočamo