10 laži, s katerimi ženske bežijo od resnice, da so 'druga ženska'!

10 laži, s katerimi ženske bežijo od resnice, da so 'druga ženska'! (foto: profimedia) profimedia
10. 9. 2021

Status ljubice mnogim ženskam zamegli razum in si zatiskajo oči pred dejstvom, da njihova zveza nima prave prihodnosti. Moški se z lažmi spretno izogibajo morebitnim zahtevam po ločitvi, ženske pa se tolažijo s praznimi upi.

Zbrali smo deset najpogostejših laži, s katerimi ženske bežijo od resnice in si prikrivajo dejstvo, da so druge in da bodo tudi ostale druge v njegovem življenju. In kaj se v resnici dogaja v takem odnosu?

1. Ženska pogosto sama sebe prepriča, da gre zgolj za spolnost in da ga v resnici izrablja za svoje užitke. Bistvo odnosa je drugje, v resnici on izrablja njo za popestritev svojih posteljnih radosti. Ko se moški do ljubice obnaša nespoštljivo in mu ona ne obrne hrbta, dobi v roke uporabno orožje. Še naprej je nespoštljiv, pa še pretvarjati se mu ni treba več. Celo laž, da z ženo ne spi več, ni potrebna. A ne dvomite, še vedno si deli posteljo z zakonsko družico.

2. Kadar drobna pozornost, ki je je ženska deležna od ljubimca, zasenči vse slabe trenutke in postane steber, katerega se oklepa, da se prepriča o njegovi naklonjenosti, odnos zanesljivo drsi navzdol. Alarm bi se moral oglasiti že prej, in sicer takrat, ko so lepi in slabi trenutki približno izenačeni. Ženska je očitno zaslepljena in njegove prijazne poteze precenjuje. S tem si najprej jemlje pravico do bolečine in jeze ob neprijetnih dogodkih, istočasno pa ne zna spregledati njegovih pravih namer. Ko začuti, da se ženska oddaljuje, ker ji posveča premalo pozornosti, ali morda pomisli, da se je v njenem življenju pojavil nekdo drug, se bo odzval sebično. Počuti se ogroženega, hoče ostati številka ena pri njej in jo zadržati kot enega od zasilnih izhodov. Četudi ona ni na njegovi lestvici prvih desetih prioritet.

3. Ženska pogosto zvečer ostaja doma in se izogne druženju s prijatelji. Vzrok, ki tiči za takimi odločitvami, je prikrita želja, da bo morda imel moški prav tisti dan čas zanjo. S telefonom ob sebi čaka na klic.

4. Ko ženska na veliko nakupuje stvari, čeprav ji niso posebej všeč, se za nakupovalno mrzlico skriva potreba, da zapolni praznino v svojem življenju. Čeprav to spoznanje boli, natančno ve, od kod prihaja praznina – gre za pomanjkanje njegove pozornosti. Kljub temu si tega noče priznati, hoče biti neodvisna in si prigovarja, da ne potrebuje njegove pozornosti. Nesmisel, vsakdo potrebuje nekoga. Samota ni sramota, ne skrivajte je, ampak naredite kaj, da jo odpravite.

5. Vzrok, da hoče ostati z vami doma, medtem ko si vi želite v družbo, je njegova želja, da bi rad skupne trenutke delil samo z vami. Še ena ženska zabloda! Noče v javnost, ker ne želi tvegati, da bi ga kdo videl z vami. Nezaželene oči dekleta, žene, sodelavca ali sorodnika bi mu lahko nakopale težave.

6. Strah, da vas bo zapustil, če boste zavrnili njegove spolne zahteve (ki jih sicer ne marate ali v njih ne uživate), je še ena zmotna misel. Poglejte resnici v oči: verjetno si skuša privoščiti bolj drzne fantazije z vami, ker jih njegova številka ena zavrača. Ko bo zaznal vaš strah, bo pridobil »nagradni kupon«, ki ga bo dobro unovčil.

7. Ko si ženska domišlja, da se zveza utrjuje, ker on zavije od ustaljene rutine, spet udari mimo. Zmenek v petek namesto običajnega torka ali zaupanje, da mu pristriže lase, nimajo posebnega pomena. To je le znamenje, da lahko počne, kar se mu zljubi. Po petkovem zmenku bo odšel in ženska ne bo vedela, kaj počne za konec tedna. Četudi bi vprašala, bi se ji zlagal. Lasje bodo pa tudi zrasli in o zaupanju ne bo sledi.

8. Ženska pogosto verjame besedam, da ne bo nikogar ljubil tako iskreno in strastno, kot ljubi njo. Ste že uganili resnico? Vse stranske afere so strastne. Moški, ki žensko vleče za nos mesece ali celo leta, ni pošten. Moški, ki vas pripravi do tega, da dvomite vase in vas prosi, da potrpežljivo čakate na nek nedoločen trenutek, ko bosta lahko odkrito začela razmerje, nima resnih namenov. To ni ljubezen. Drži, v ljubezni je potrebna potrpežljivost, a potrebna je tudi prijaznost. Moški, ki si sploh upa zahtevati, da ste nenehno na čakalnem seznamu, dokler mu ne bo ustrezalo drugače, ni vreden nobene pozornosti.

9. Ta zmota je boleča, a se je ne sme spregledati: če ste pridobili nekaj teže in ljubimec to pospremi z besedami, da ste še vedno lepi in da so mu vaše nove obline pravzaprav všeč, ne verjemite. Lahko je sicer res, da ga nekaj odvečnih kilogramov ne moti, a to ni razlog za njegovo izjavo. Tak stavek je globoko in boleče povezan s psihologijo. Četudi se moški samo rahlo dotakne pridobljene teže, je dovolj, da se ženska obesi na to dejstvo. To je v človeški naravi. Ženska potem na videz pozitivne besede razume kot oceno in si predstavlja, kako bi jo videli drugi moški. Začne se spraševati, ali bi jo lahko še kdo drug imel za lepo kljub odvečnim kilogramom. Te dvome prevede v misel, da jo ima moški rad takšno, kakršna je. Počasi je prepričana, da je on edini, ki jo ima lahko rad z nekaj več kilogrami in da je ne bo nihče drug imel za lepo tako kot on. Nova napaka! Vsaka ženska je lepa in njena lepota ni odvisna od konfekcijske številke.

10. Če pekel zamrzne in se zvezde postavijo v vrsto, da dobite priložnost za odkrito zvezo s takšnim moškim, se obrnite in zbežite, kolikor hitro vas nesejo pete. Zveni klišejsko, a je resnično: če je varal svojo »uradno« žensko z vami, bo varal tudi vas. Zaslužite si kaj boljšega.

Vir: Thought catalog

Priporočamo