10 načinov za uspešno spogledovanje

10 načinov za uspešno spogledovanje (foto: Profimedia) Profimedia
4. 7. 2017

Poletje je kot nalašč za spogledovanje. Če tega početja niste ravno vešči in se bojite neuspeha, vam bo morda v pomoč nekaj nasvetov.

Morda niste vedeli, a spogledovanje nam ni kar dano - nekateri to počnejo z lahkoto, spet drugi pa so sramežljivi ali pa se bojijo zavrnitve. Če vam spogledovanje gre težje od rok, se ga skušajte priučiti. V pomoč vam bodo spodaj navedeni nasveti.

1) Vzpostavite stik z očmi

Očesni stik je pomemben del spogledovanja. Raziskave kažejo, da dvominutno gledanje v oči (privlačnega) neznanca ali neznanke poveča občutek privlačnosti. Ne gre za to, da bi po vsej sili kar zijali v osebo, ki vam je pritegnila pogled. Če se spogledujete, skušajte zadržati pogled toliko časa, da to ne postane neprijetno (tako za vas kot za drugega).

2) Nasmehnite se

Nasmeh je ena najboljših taktik spogledovanja, ki nakaže interes. Prav tako pa je to univerzalno razumljiva govorica obraza.

3) Drugi osebi dajte kompliment

Zaradi iskrenega komplimenta se počutimo dobro, ne? In to je bistvo spogledovanja. Da se oseba, ki vam je všeč, počuti dobro v vaši bližini. S komplimenti ne pretiravajte, ko jih dajete, samo skušajte biti iskreni in odkriti.

4) Glavo malce nagnite naprej

Po raziskavi univerze iz Newcastla je za tako držo dokazano, da bo spogledovanje uspešnejše. Ženske, ki med pogovorom glavo nagnejo malce naprej, naj bi bile privlačnejše in bolj uspešne pri spogledovanju.

5) Nasmejte osebo, s katero se spogledujete

Humor, ki ga vpeljete v pogovor, sprosti ozračje in olajša spogledovanje. Ljudje imamo radi dober humor in v svoji bližini hočemo imeti osebe, ki nas nasmejejo. Pozor: šale naj ne bodo neprimerne ali opolzke - to pogosto odbije drugo osebo.

6) Drugi osebi častite toplo pijačo

Raziskava z univerze Yale je pokazala, da lahko zgolj držanje skodelice s toplim napotkom izboljša percepcijo - oseba, ki jo hočete očarati, vas bo imela za toplega in dobrodušnega človeka. Zanimivo pa je, da ima hladna pijača nasprotni učinek.

7) Stojte vzravnano

Pri spogledovanju ima telesna drža velik pomen. Vaše telo signalizira, kako samozavestni ste in zaradi tega se zdite privlačni. Če stojite vzravnano, zgledate bolj samozavestno, je razkrila raziskava kolidža Kolorado.

8) Pozabite na osladne besede

Zakaj? Ker ne delujejo. Ne marajo jih ne ženske in ne moški, ko gre za spogledovanje. Namesto tega so ženskam bolj všeč posredna vprašanja, ki sčasoma pripeljejo do poogovora. Na primer: "Kakšna se ti zdi ta skupina?" Po drugi plati pa je moškim všeč neposrednost, na primer stavek: "Mislim, da si srčkan, zato sem te prišla pozdravit."

9) Če hočete biti privlačni, nosite rdečo barvo

Raziskava univerz Rockester je pokazala, da moške bolj privlačijo ženske, ki nosijo rdeča oblačila. In obratno - ženskam so se zdeli moški, ki so imeli na sebi nekaj rdečega, bolj privlačni.

10) Poslužujte se nežnih in bežnih dotikov

Najučinkovitejše spogledovanje naj bi vsebovalo nežne dotike - seveda ne gre za takojšnje objeme, ampak za lahek dotik po rami, stisk roke in podobno. Takih dotikov nihče ne bo narobe razumel.

Imate zdaj kaj več poguma? Ostane vam samo še akcija!

Povzeto po thepowerofideas.ideapod.com

Priporočamo