10 stvari, ki jih lahko pustite za seboj

10 stvari, ki jih lahko pustite za seboj (foto: Profimedia) Profimedia
2. 1. 2020

Težko je oditi, dokler se dejansko ne odločite za ta korak. Potem pa se to zdi najlažja stvar na svetu. Včasih dosežemo točko v življenju, ko nam zadeve preprosto spolzijo iz rok. Žal pa smo ljudje nagnjeni k temu, da se bojimo sprememb. Nimamo poguma, da bi si dovolili zapustiti ljudi in odnose, ki nam dobesedno zastrupljajo življenje. Zato to prtljago tovorimo s sabo. Kopičimo jo. Včasih nas tudi uniči.

V takih trenutkih je nujno, da slišimo besede, ki nas lahko opogumijo. Dovoljeno vam je, da odidete. Dovoljeno vam je, da odložite breme. Naštevamo vam deset stvari, ki jih mirno lahko pustite za seboj.

1. Lahko zapustite razmerje, v katerem se ne počutite dobro.

Če vas partner vara, lahko odidete. Enako, če je nasilen. Lahko odidete, če je vaš partner čudovit, a preprosto ni prava oseba za vas. Lahko ustvarite svojo ljubezensko zgodbo, ki je strastna, enkratna in vas zadovoljuje.

2. Lahko obrnete hrbet lastnim napakam.

Vaša preteklost ne definira vaše prihodnosti.

3. Lahko se poslovite od svojih odvisnosti - od hrane, seksa, drog, alkohola, tehnologije ali česarkoli drugega.

Morda se vam v tem trenutku ne zdi tako, a to je mogoče. Ste močnejši, kot si mislite.

4. Lahko zapustite prijateljstvo, ki je strupeno, manipulativno in se vam preprosto ne zdi več iskreno, srčno in pristno.

Imate moč, da se obkrožite z ljudmi, ki vam bodo pomagali zasijati, ne pa z ljudmi, ki vas vlečejo dol.

5. Imate moč, da se znebite tistih delov svoje osebnosti, ki več ne služijo svojemu namenu in so vam odveč.

6. Svoja pričakovanja lahko pustite za seboj.

Niste dosegli ciljev, ki ste si jih postavili pred petimi leti? Jih še hočete zasledovati? Ne oklepajte se lastnih standardov, če vam več ne ustrezajo. Imate pravico, da znova začnete pisati svojo zgodbo in na novo definirate svoja pričakovanja. V vsakem trenutku.

7. Lahko pustite službo, v kateri niste stimulirani, vas ne zadovoljuje, se ne počutite cenjeni in ste preprosto nesrečni.

Imate pravico, da si poiščete nekaj boljšega.

8. Lahko se odselite iz mesta, v katerem ste doživeli veliko negativnih izkušenj, slabih razmerij in ki je za vas polno neprijetnih spominov.

Imate pravico poiskati okolje, ki vas bo okrepilo in vam dalo nove priložnosti. Ni nujno, da ostanete v kraju, ki iz vas dobesedno "potegne" vse najslabše.

9. Za seboj lahko pustite življenjski slog, ki ne odraža vašega bistva.

10. Za seboj lahko pustite vse, kar vam na vas ni všeč.

Lastnih napak vam ni treba nositi s seboj. Dovolite si, da postanete najboljša različica sebe. Če si niste všeč taki, kot ste - se spremenite.To je vaša pravica. Če se znajdete v napačni zgodbi, ji preprosto obrnite hrbet.

Povzeto po themindsjournal.com

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri