10 x 10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop Andreje Jernejčič

10 x 10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop Andreje Jernejčič (foto: Andreja Jernejčič Press) Andreja Jernejčič Press
21. 10. 2018 | Promocijsko sporočilo

Menedžerka in piarovka Andreja Jernejčič se po knjigi Biblija uspešnega piara vrača na knjižni trg s svojo četrto knjigo 10 x 10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop.

Nje pomenljivi naslov bo k branju zagotovo pritegnil številne piarovce, priložnostne in profesionalne predavatelje, podjetnike in številne novodobne vplivneže, ki se želijo bodisi uspešno predstaviti stranki, na konferenci ali novinarju ter ob tem učinkovito, samozavestno in dobro nastopati brez treme.

Gre za edinstven priročnik, ki ga lahko vzamete s seboj na srečanje z novinarjem, na televizijo ali radio, na intervju ali konferenco, preden bi radi predstavili sebe, svoj izdelek ali storitev, preden se vam zgodi kriza, preden boste imeli nastop pred zaposlenimi, na kolegiju ali celo poroki.

10x10Knjiga 10 x 10 zapovedi Andreje Jernejčič, ki velja za eno najbolj priznanih slovenskih piarovk, strokovnjakinjo za komuniciranje in trenerko javnih nastopanj, bo na kratko, a toliko bolj jasno odgovorila na številna vprašanja in zadrege, s katerimi se sooča vsak, ki je bil kdaj postavljen pred nalogo, da mora nastopiti pred javnostjo, ne glede na velikost občinstva.

Med drugim boste v knjigi tako izvedeli, kako delujejo novinarji in kako se odzvati, če ti nenadoma pokličejo, kako dobro oblikovati svojo izjavo, posredovati sporočilo za javnost in reagirati v krizi, kako se vesti, sedeti in stati v takšnih situacijah, pa tudi kako se ogniti tremi pred nastopom in kako se na nastop pred javnostjo dobro pripraviti.

Iz nove knjige Andreje Jernejčič si za pokušino izposojamo nekaj zapovedi, ki jih polaga na srce vsem tistim, ki so se pravkar soočili z nalogo, da bodo morali (morda prvič) nastopiti pred javnostjo.

Kako se izognete tremi

Naj na tem mestu poudarimo, da je najpomembnejši korak v tej smeri gotovo dobra predpriprava na vaš nastop. »Če veste, kaj boste povedali in kako ter za tem stojite, boste bolj samozavestni,« je v knjigi jasna Andreja Jernejčič, ki nato še dodaja: »Uporabite lahko tudi metode premagovanja treme in si pred nastopom ogrejte glasilke, razgibajte telo, predvsem vrat in ramena, kjer je največ napetosti. Dobro si ’pretegnite’ obrazne mišice. Preden greste na oder, si recite nekaj spodbudnega.«

Tremi se po mnenju Andreje Jernejčič lahko izognete na nekaj načinov:

  • 1. Nujna je dobra priprava.
  • 2. Pred nastopom pojdite na hiter sprehod, še bolje pa je, če zvečer ali zjutraj pred nastopom telovadite. Med hitrim gibanjem se adrenalin razgradi, zato čutite manj treme.
  • 3. Pred začetkom nastopa mislite na druge stvari, ne na nastop.
  • 4. Ne jejte slanih stvari, ker boste imeli suha usta in boste bolj žejni.
  • 5. Pred nastopom roke stegnite, kot bi nabirali češnje, ali zehajte.

Za še več takšnih in podobnih nasvetov za uspešen javni nastop in sodelovanje z mediji si v roke ob prilike vzemite knjigo Andreje Jernejčič 10 x 10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri