10 znakov, da je odgovor na vprašanje 'Kako si kaj?' z 'Meh ...' prav zares na mestu!

10 znakov, da je odgovor na vprašanje 'Kako si kaj?' z 'Meh ...' prav zares na mestu! (foto: profimedia) profimedia
10. 6. 2019

Saj poznate tisto, ko vas pogosteje iz vljudnosti kot iz resnične želje ali pristne vedoželjnosti vprašajo: Kako si kaj? In ko nato iz sebe enostavno ne morete takoj iztisniti: Odlično!, Še nikoli bolje! ali pa vsaj: V redu!?

Da ste v danem trenutku v nekakšnem 'Meh ...' stanju in je torej vaš odziv z 'Nič posebnega' ali še raje 'Meh, v redu ...' (pri čemer je pripeti 'v redu' zgolj znak, naj ne drezajo več dalje, ker vam niti ni preveč do pojasnjevanja vašega trenutnega stanja), se zrcali v naslednjih deset jasnih znakov 'Meh ...' stanja:

  • 1. Iz dneva v dan se niti nimate ničesar prav posebej veseliti. (razen morda, da bo tu kmalu nedelja, ko boste lahko malo dlje spali).
  • 2. Saj si želite tiste vzhičenosti, ampak kaj, ko pa se kri po vaših žilah naravnost upočasnjeno in zgolj avtomatično pretaka.
  • 3. Čeprav ste toliko tega, kar ste imeli v načrtu postoriti za ta teden, že odkljukali s svoje liste obveznosti, je pred vami še toliko tega, kar morate urediti.
  • 4. Vaši dnevi so se nekako zlepili drug z drugim. Občasno se ujamete, da sploh ne veste več: je torek ali že četrtek? A da je že četrtek?
  • 5. Do trenutka, ko ste končno prosti vseh obveznosti, vas že mine, da bi počeli karkoli zanimivega. Težko se pripravite celo do tega, da bi se stegnili po televizijskem daljincu in vsaj menjali kanal.
  • 6. Če bi bili ob vprašanjih 'Kako si?' zares iskreni, bi vedno odgovorili z enostavnim: 'Meh ...'
  • 7. Večkrat se ujamete, da fantazirate o tem, kako vse skupaj pustite za seboj (in pri tem nimate v mislih zgolj počitnic za dober mesec dni).
  • 8. Hrepenite po tem, da bi se v vašem življenju zgodilo nekaj novega, po drugi strani pa niste prepričani, da imate dovolj energije za to novost.
  • 9. Sami sebe ste siti, da se neprestano pritožujete, kako zelo ste pod stresom, utrujeni in neizpolnjeni.
  • 10. ... in pa seveda: čeprav dobro veste, da bi bili veliko srečnejši, če bi nekaj stvari v svojem življenju spremenili, ostajate in capljate na istem mestu, ker je tako enostavno bolj udobno.

Hja, če kaj pomaga, v tem svojem 'Meh' stanju še zdaleč niste edini ;)

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri