10 znakov, s katerimi vam telo sporoča, da potrebujete počitek

10 znakov, s katerimi vam telo sporoča, da potrebujete počitek (foto: Profimedia) Profimedia
8. 10. 2017

Telo nas opozarjajo na mnogo stvari, vendar ljudje teh sporočil pogosto ne zaznamo ali pa jih enostavno ignoriramo. Ste bili kdaj tako utrujeni, da se vam je zdelo, da sploh ne zmorete več normalno funkcionirati? To je samo eden izmed načinov, kako vam telo sporoča, da potrebujete nekaj časa zase.

Nekateri znaki pa niso tako očitni in morda bo vaše telo krvavo potrebovalo počitek, vi pa tega niti ne boste zaznali. Če ste pri sebi opazili naslednje spremembe, vam svetujemo, da začnete bolje poslušati svoje telo in si odpočijte!

1. Pridobivanje kilogramov

Ljudje, ki premalo spijo, dnevno zaužijejo približno 300 kalorij več kot tisti, ki imajo urejene spalne navade. Številne raziskave so pokazale, da pomanjkanje spanca negativno vpliva na zdravje, zagotovo se vam je na primer že zgodilo, da ste bili po neprespani noči zelo razdražljivi in slabe volje.

2. Želodčne težave

Če se spopadate z bolečinami v trebuhu, si priznajte, da zanje najverjetneje obstaja razlog. Znano je, da zaskrbljenost in stres hitro porušita ravnoveseje prebavnega procesa.

3. Glavoboli

Glavni razlog za glabovol je pogosto prekomeren stres. Če bolečina že več dni ne mine, bodite uvidevni do svojega telesa in si vzemite premor!

4. Težave s spancem

Če zvečer nikakor ne morete zaspati, ste verjetno preveč razburjeni, da bi umirli svoj um. To se vam lahko dogaja, četudi morda ne mislite oziroma si nočete priznati, da ste preobremenjeni.

5. Slab spomin

Ljudje, ki se ukvarjajo s preveč stvarmi naenkrat, si bodo stvari težje zapomnili. Ne, ne meša se vam, samo počitek potrebujete!

6. Nizek libido

Tako je, stres lahko vpliva tudi na vašo željo po spolnosti. In padec libida boste, če telesu ne preskrbite dovolj počitka, zaznali zelo hitro.

7. Utrujenost

To je eden izmed najbolj očitnih znakov, da telo ne zmore več dohajati vašega tempa. Presenetljivo pa padec energije skoraj vsi ljudje ignorirajo.

8. Trzanje oči

Govorimo o tistem neprijetnem občutku draženja, ko se vam zdi, da se vaša veka premika sama.

9. Pomanjkanje potrpljenja

Če ste načeloma zelo potrpežljiv človek, nenkrat pa vas vse spravlja ob živce, potem zares potrebujete nekaj časa zate. Svet je včasih pač nadležen in s tem, da se za trenutek odmaknete, izklopite mobilne telefone in počnete nekaj, kar je všeč samo vam, res ni nič narobe!

10. Bolečine v mišicah

Najbolj pogoste so bolečine v hrbtu. Ko se namreč soočate s pritiskom in stresom, se napnejo tudi vaše mišice in nekaj časa ostanejo zakrčene.

Zapomnite si – sproščanje in počitek sta ključna za vaše dobro počutje. Če vas neka stvar močno obremenjuje, težave zaupajte svojemu partnerju / prijatelju in mu pustite, da vam pomaga olajšati breme, ki ga nosite. Uživajte v življenju in prenehajte s prekomernim obremenjevanjem, na koncu je vedno vse v redu!

Povzeto po: Awareness act

Preberite tudi: 37 zdravstvenih razlogov, zaradi katerih se redite in to NE po svoji krivdi

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri