10 znamenj, da moški le osvaja in 10 znamenj, da razmišlja o resni zvezi

10 znamenj, da moški le osvaja in 10 znamenj, da razmišlja o resni zvezi (foto: profimedia) profimedia
24. 6. 2019

V sveži zvezi je najtežje ugotoviti, za kakšno razmerje gre. Neposredno vprašanje je na začetku odnosa nerodno, saj lahko fantu vzbudi občutek, da prehitevate, ali da niste zadovoljni s tem, kako razmerje napreduje. Še zlasti kadar niste prepričani, kakšna so njegova čustva.

Na srečo lahko poiščete znamenja, ki vam bodo pokazala, kam piha veter. Ko razmišlja o dolgoročni zvezi, bo dama lahko prepoznala kup signalov. Prebrala jih bo v obnašanju do nje, načinu pogovora, načrtovanju družabnih dogodkov ali želji, da jo predstavi svojim prijateljem. Enako lahko rečemo za moškega, ki mu po glavi blodi samo kratkotrajna afera. Kadar fant deluje nezainteresirano, povabi dekle na zmenek tik pred zdajci in le v večernih urah ter se izogiba kakršnimkoli načrtom o skupnih počitnicah ali smučanju, lahko stavite, da je zveza le prehodnega značaja.

Pripravili smo seznam 10 znamenj, ki kažejo s prstom na to, da je zveza kratkega roka, in 10 znamenj, da je pripravljen na resno razmerje. Če boste bo daljšem času še vedno dvomili, pa kar z vprašanji na dan. Bolje je vprašati, kot živeti v negotovosti. Četudi vam odgovor ne bo všeč, ne boste zapravljali časa in predolgo vztrajali v zvezi brez prihodnosti.

Osvajanje: Izogiba se resnemu pogovoru

Četudi je razmerje sveže, se je o nekaterih stvareh treba dogovoriti in postaviti temeljna pravila odnosa. V teh pogovorih na primer razčistite, ali se bosta videvala tudi z drugimi, postavita meje in se uskladita, ali bosta prespala pri enem ali drugem. Kadar moški beži od takih pogovorov, je verjetno, da ne želi dvigniti odnosa na višjo raven. Zadošča mu priložnostna zveza in noče razkriti, da sta vsak na svojem bregu. Bolje je, da to prepoznate, kot da se razmerje nadaljuje in boste nazadnje prizadeti.

Resna zveza: Njegovi prijatelji vedo za vas

Eden od načinov, da se prepričate o njegovi resnosti, je, da preletite, koliko njegovih prijateljev in družinskih članov ve za vas. Zanesljivo znamenje predanosti je namreč, da moški pred bližnjimi ne skriva vajinega odnosa in jim pove, da hodi z nekom, ki mu je močno pri srcu.

Če še ne poznate njemu pomembnih ljudi, ne prižigajte alarma. Spoznavno srečanje se lahko odmakne zaradi veliko razlogov. Na primer zaradi natrpanih urnikov ali sorodnikov, ki živijo v drugem kraju. To, da je bližnjim povedal za vas, pa je vsekakor dober znak in kaže, da ga zanima tek na dolge proge.

Osvajanje: Z vami bi preživljal čas le doma

Čeprav je začetek zveze poln strasti, ni dober kazalnik, kadar bi bi bil fant rad z vami le za zaprtimi vrati. Ko se upira, da bi šel z vami v družbo, na kosilo ali v kino, kaže na bolj površno razmerje. Če moškega zanima resno razmerje, bo našel časa za skupno preživljanje časa, če pa bo imel čas za vas samo zvečer, ga ne jemljite resno.

V primeru da prepoznavate tak vzorec v svojem razmerju, pridite s vprašanji na dan. Ne dovolite mu, da vas potegne v površinsko zvezo, če si vi tega ne želite.

Resna zveza: Ne skriva svojih čustev

Moški so večinoma bolj zadržani pri razkrivanju čustev in se ne odprejo čez noč. Ko fantu ni nerodno in spregovori o sebi, ste lahko prepričani, da je maratonec. Ni nujno, da vam takoj razgrne, kaj čuti do vas, zadošča že, ko odkrito govori o osebnih izkušnjah ali o svojem otroštvu. To namreč pomeni, da vam zaupa in vas jemlje kot nekoga, v katerem bo imel podporo. Z drugimi besedami, želi si, da ostanete ob njem.

Osvajanje: Govori o drugih dekletih

Ob pripovedovanju o drugih dekletih vam lahko na vso moč zazvoni opozorilna sirena. Eno je, ko se pogovarjata o minulih razmerjih in si zaupata svoje izkušnje, povsem nekaj drugega pa je, ko fant to omenja brez kakršnegakoli razloga, morda celo zato, da se hvali. Medtem ko je lahko omenjanje nekdanjih deklet le odraz njegove negotovosti in poskus, da si nabere kakšne točke pri vas, je lahko tudi sporočilo, da ima še vedno kakšno razmerje ob strani. Razčistite to in se pogovorite, če se videva z drugimi in vas to moti, ni pravi fant za vas.

Resna zveza: Redni stiki

V začetni fazi je pomembno, da redno vzdržuje stik z vami. Veliko vam bo povedal že s tem, če vam bo vsak dan napisal kakšno telefonsko sporočilo, še zlasti če vas bo vprašal, kako se je razpletel vaš dan. Takšna pozornost ne nakazuje zgolj pripravljenosti za resno zvezo, temveč da bi vas rad bolje spoznal. Verjemite, moški ne bo pisaril sporočil in vas spraševal, kako ste, če bo zvezo jemal le kot pustolovščino.

Osvajanje: Skrivanje telefona

Pravijo, da mobilni telefon veliko razkriva o lastniku. Vključno njegove ljubezenske namene. Veliko možnosti je, da je pretirano zaščitniški odnos do telefona, opozorilo, da aparat skriva nekaj, kar ni za vaše oči. Morda kak esemes od dekleta, ki se spogleduje z njim, morda sliko z bivšim dekletom, ki je ni izbrisal. Spremljajte, kako ravna s telefonom; ali ga vedno vzame s seboj, ko gre iz prostora, ga vedno vtakne v žep ali ga obrne z zaslonom navzdol, ko ga odloži na mizo. Seveda ne pretiravajte in ne vohunite za aparatom, ker vam njegovo obnašanje vzbuja sume. Raje se pogovorite in ga vprašajte, če mislite, da nekaj skriva.

Resna zveza: Ni mu žal denarja za vas

Kadar fant misli resno, bo tudi zapravil kaj denarja za vas. Razumljivo, da si vsakdo ne more privoščiti romantičnih večerij ali razkošnih daril, poleg tega pa si milenijci izdatke radi delijo na pol. Kljub temu pa ni dober znak, če je stiskač. Nekaj malega si lahko vsakdo privošči, vsaj kakšno pijačo, šopek rož ali čokolado. Taka pozornost kaže, da vidi vajino skupno prihodnost. Le kdo bi porabil denar za nekoga, ki mu ni predan? Ali še huje: morda varčuje, ker je zaprisežen fant za kratke zveze in bo hitro odnesel pete.

Osvajanje: Nekaj se govori o njem

Ne jemljite tega kot nasvet, da se zanesite na ogovarjanje in šušljanje. Nekatere ljudi spremlja sloves, ki nima z njimi nič skupnega. Kljub temu bodite previdni. Ko vam pride na ušesa nekaj ne prav lepega o njem, ne zamahnite z roko. Ni dobro, če se na primer širijo pripombe, da je lomilec ženskih src. Najbrž to pomeni, da je poskušal že pri vseh dekletih v vašem družabnem krogu. Nevsiljivo preverite opazke, še zlasti ko jih izrečejo vaši ali njegovi prijatelji. Nenazadnje ga lahko tudi soočite z govoricami in po odgovoru vam bo jasno, kakšne sorte fant je.

Resna zveza: Svoje stvari pušča pri vas

Gre za očitno namero, da bi se še vrnil. Ko začne puščati pri vas svoje stvari, na primer zobno krtačko, rezervno obleko ali vrečke slastnega prigrizka, misli na dolgi rok. Noben moški ne bo za sabo pustil kakšne reči, če ne misli spet priti. Stvari bo pustil zato, ker mu je z vami prijetno, ker vaš dom jemlje za svojega in obratno. Odpira vam tudi vrata svojega doma.

Osvajanje: Ne želi spoznati vaših prijateljev

Fant, ki misli resno, bo želel vedeti čim več o vas. Hotel bo spoznati vaše konjičke, vaše sanje in seveda vaše prijatelje. Po drugi strani pa se bo nezainteresiran moški skušal izogniti vašemu krogu prijateljev. Le zakaj bi si na glavo nakopal poznanstva z ljudmi, ki se jim bo – potem ko vas bo razočaral – izogibal v velikem loku?

Resna zveza: Potrudi se za dober zmenek

Na začetku zveze si oba prizadevata, da bi bil večerni zmenek čim lepši. Oba bosta skrbno premislila, kje bosta preživela večer in kaj bosta oblekla. Fant, ki se bo potrudil, da vas bo očaral, ima resne namene. Jasno, saj se vsakdo potrudi za nekaj, kar si resnično želi. Torej, če bo v zmenek vložil precej dela in bo želel narediti vtis tako z videzom kot s pozornostjo, ga jemljite resno. Nasprotno, ko boste imeli občutek, da mu je vseeno, vedite, da bo kmalu obrnil oči drugam.

Osvajanje: Deli veliko slik z dekleti

Dobra metoda za odkrivanje, ali fant kot čebela leta s cveta na cvet, je ogled njegovih objav na družbenem omrežju. Z nenehnimi objavami fotografij z dekleti (seveda ko ne gre za njegove sorodnice in prijateljice) sporoča svojim sledilkam, da je zaželen in da je na voljo. Uživa v pozornosti ženske in si jo zna pridobiti.

Bodite pošteni in če so objavljene slike iz časa, preden sta začela hoditi, pustite preteklost pri miru. Toda, če dodaja nove in nove fotografije, je verjetno moški, ki ne zavrne nobene priložnosti.

Resna zveza: Videl vas je v slabi izdaji in ni odšel

Včasih mine nekaj mesecev, včasih nekaj let, a nazadnje se zgodi: imate slab dan, nekdo vas je užalil, prizadel, vam sklatil samozavest ali vam dvignil krvni pritisk. Skratka, ste povsem drugačni, besni, razburjeni, prepirljivi, jokavi ... Takšne scene lahko zvezo utrdijo ali razdrejo.

Ko ste v slabi koži in se pokažete v svoji neprijetni izdaji, fant pa vam stoji ob strani in vam je v oporo, ga ne izpustite iz rok. Dokazal vam je, da mu je mar za vas, istočasno pa pokazal, da mu lahko zaupate in se zanesete nanj tudi, ko ste ranljivi.

V nasprotnem primeru, ko se po vašem izbruhu oddalji, ali vam ni v oporo, mu zveza z vami ne pomeni veliko. Zaslužite si boljšega.

Osvajanje: Nikoli nima časa pred deseto zvečer

Ko fanta iskreno zanimate, bo obšel svojo ustaljeno rutino in premetal svoj urnik, da bo našel čas za snidenje z vami (hkrati se bo potrudil, da vama bo lepo). Seveda bo tudi kak dan, ko ne bo na voljo in takrat vam bo povedal, zakaj ne. Bodisi da je zmenjen s prijatelji, bodisi da mora delati ali študirati.

Po drugi strani postane sumljivo, ko je zaseden vse večere in nima nikoli časa za vas. Razen kadar vas povabi na zmenek. Morda ste si že večkrat izdelali kak načrt, a ga je zavrnil, za nameček brez razlage, zakaj ne more biti z vami. Še huje, morda je celo odpovedal dogovorjeno srečanje tik pred zdajci, vam pa se njegov slabo se počutim ni zdel prepričljiv. Skratka, če fant nima časa za vas pred deseto zvečer, lahko sklepate dvoje: da se videva še s kom, ali pa upa na zmenek in si vnaprej rezervira čas za morebitno drugo žensko. Nobena možnost ni dobra, zato takega moške prečrtajte.

Resna zveza: Zjutraj vam v esemesu zaželi dobro jutro

Lahko vam preprosto vošči dobro jutro, lep dan ali pove še kaj več, vsako sporočilo pa ima nekaj skupnega – ko odpre oči, ste njegova prva misel vi. In želi si, da to veste. Moški, ki razmišlja o dolgotrajni zvezi, misli na vas od jutra do večera, izbrskal bo nešteto razlogov, da vas bo slišal ali videl, zato se vam bo tudi oglasil v na začetku dneva.

Osvajanje: Nikoli ne prespi pri vas

Zapisali smo že, da bo moški, ki je izgubil glavo za vas, našel nešteto razlogov, da bo lahko čim več z vami. V to lahko vštejete tudi nočitve pri vas doma in crkljanje. In obratno: neizpodbitno znamenje, da mu ni do resnega razmerja, je, ko nikoli ne ostane čez noč. Vedno bo našel kak izgovor za odhod, ker mu je odveč nežno objemanje. Zakaj? Najbrž zato, ker noče, da bi vam nežno stiskanje in ljubkovanje postalo domače in bi se preveč navezali nanj. Predstava, da sta resen par, je le v vaši glavi, zanj pa je zveza začasna. V primeru, da vam to ustreza, prav, če razmišljate o skupnem življenju, ga postavite pred vrata.

Resna zveza: Razkrije vam svoja čustva

Nobena skrivnost ni, da so moški sramežljivi, ko je treba pokazati čustva, kaj šele da bi govorili o njih. Zanesljivo pa lahko stavite karkoli, da je vaš odnos prava stvar, ko se vam fant odpre in sproščeno pove, kaj čuti do vas. Ko vam pogosto pove, da ste zanj čudoviti in kako rad je v vaši družbi, ima vajina zveza prihodnost. Če pa mu ne gre z jezika poklon, da ste zanj nekaj posebnega, tiči razlog v tem, da se ne namerava ustaliti.

Upoštevajte, da so ti izrazi naklonjenosti globlji od površne pohvale, da ste videti privlačno (čeprav je tudi ta poklon pomemben). Če vam pove, da mu veliko pomenite, ste lahko prepričani, da se bo zveza poglobila.

Osvajanje: Pred drugimi ne pokaže naklonjenosti

Par se ne more izogniti, da ne bi v jasnosti ali v družbi s prijatelji, pokazal kakšne geste naklonjenosti in čustev. Vsak gre skozi obdobje, ko ne more biti kot kip, ampak čuti nenehno željo po dotikih. Ko pa fant dosledno pazi, da pred drugimi ne pokaže nobene nežnosti, to pomeni, da se noče vezati in še vedno išče žensko, ki mu bo bolj ustrezala. Opazujte njegovo govorico telesa in obnašanje. Ni normalno, če vas pred drugimi niti ne prime za roko. To pomeni le, da ni v vajini zvezi z dušo in telesom.

Resna zveza: Ničesar vam ne bo vsiljeval

Kadar fant jemlje zvezo za kratek čas, se ne bo zadrževal in bo pritisnil na vas, ko bo hotel, da je kaj po njegovo. In to seveda ni v redu. Ko pa bo mislil na trajno razmerje, mu še na misel ne bo prišlo, da bi vas silil v karkoli, kar si vi ne želite. Dobre stvari se zgodijo tistim, ki potrpežljivo čakajo, mar ne? Še bolj pomembno pa je, da vas ne bo silil v karkoli zato, ker mu je mar za vas in vas upošteva. Spoštovanje pa je dobra popotnica za dolgo razmerje.

Vir: Wild child

Priporočamo