12 stvari, ki jih sodoben kavalir nikoli ne bi naredil

4. 7. 2021
Deli
12 stvari, ki jih sodoben kavalir nikoli ne bi naredil (foto: profimedia)
profimedia

Je viteštvo izumrlo? Zdi se že tako. V sodobnem času, ko so spolnost in površni, puhli pokloni povzročili popolno zmedo, naletimo na nesamozavestne tepce večkrat, kot si priznamo. A ne skrbite. Kavalirjev vseeno ne manjka.

Samo potrpežljivi morate biti. Za prebiranje semena od plev, ali drugače, za prepoznavanje dobrih mož med slabšimi, ki ne premorejo spoštovanja do soljudi, vam bo morda prišlo prav naslednjih 12 pravil. Poučna so za oba spola.

1. Ženska ni samica

Način, kako moški obravnava žensko, pri nežnejšem spolu močno vpliva na njeno počutje in pogojuje, kako se bo počutila v njegovi družbi. Družba je besedo samica izločila, saj bolj paše v živalski svet, zato je pri ženski ne uporabljajte. Zveni, kot bi ji hoteli reči, da je ob vaši moškosti manjvredna in podrejena.

2. Opolzko sporočilo sredi noči

Ne bodite moški, ki sredi noči pošilja vulgarna sporočila po telefonu in upa, da bo na tak trnek ujel kakšno ribo. Morda bodo vrstice kateri ženski smešne, a nobena, vredna moške pozornosti, ne potrebuje in ne mara takih opolzkih poskusov.

3. Odbita pričeska

Pri striženju las naj vam ne bo zgled član skupine Backstreet Boys Nick Carter in njegova odbita pričeska, ki si jo je omislil za praznovanje novega leta ob prelomu tisočletja. Moški, ki sebe jemlje resno, bo poskrbel tudi za ustrezno ostrižene in urejene lase.

4. Slika moškega premoženja

Fotografiranje svojega intimnega bogastva in razpošiljanje slik je neokusno. Naj vam ne pride na misel, ker ni smešno. Če potrebujete še kak razlog, da ženski ne pošljete take slike, pomislite na spolno nadlegovanje. Razkazovanje pred nekom, ki si ne želi videti, kaj imate v hlačah, vam lahko nakoplje obilo težav.

5. Obrekovanje bivše

Sodoben moški ne obrekuje svoje bivše partnerke. Četudi je bila ločitev boleča in burna, bodite vitez in umazane podrobnosti ne raztresite po vsem mestu. Če boste držali jezik za zobmi, si boste v očeh drugih pridobili spoštovanje.

6. Ne ugovarjate njeni izbiri

Znano je, da si nekatere ženske ob sproščenem večeru naročijo pijačo roza barve. Pa kaj potem? Ne ubadajte se s tem, ne skušajte je prepričati, da bi si morala naročiti kaj močnejšega ali ustekleničenega. Sprejmite njeno izbiro in ne stresajte nepotrebnih pripomb.

7. Nakupovalni dan

Moški večinoma ne marajo prebiti ves dan po trgovinah in nakupih, a sodoben moški ve, da ženska ceni takšno pozornost. Od časa do časa ji privoščite nakupovalni dan, pridobili si boste neprecenljive točke.

8. Pomoč v gospodinjstvu

Se vam zdi zabavno, da imate dve levi roki in ničesar ne naredite doma? Napaka! Če ženska kuha, je prav, da moški pomije posodo. Pospravite mizo za sabo, ponudite se, da odnesete smeti, s čimer ji boste pokazali, da vam je mar zanjo. Opravljanje domačih opravil je del življenja v dvoje, zato ne dovolite, da za vami nenehno pospravlja nekdo drug. To je milo rečeno slaba vzgoja.

9. Brez pripomb o obleki

Za večino žensk je obleka zelo pomembna. Daje jim občutek samozavesti, zato skrbno izberejo oblačila in dodatke, še zlasti ko gredo na zmenek. Mnoge se potrudijo narediti dober vtis tudi, ko se dobijo s prijatelji. Ne vtikajte se v morebitne »napake«, bodite kavalir.

10. Nedotakljivo ličenje

Drži, nekatere ženske se pri ličenju (pre)dolgo zadržijo pred ogledalom. Menda ne mislite, da ste edini, ki ste to opazili. Porabljenega časa za ličenja pa vendarle nikoli ne omenite, lepotičila se je za vas. Zaradi predolgega jezika boste sicer večerjali sami. 

11. Ne hvalite se z znanci

Nikomur ni všeč, ko se kdo iz družbe hvali s svojimi poznanstvi in poudarja, koga vse pozna. To je neprimerno, saj se najbrž drugi ne hvalijo, da poznajo vas. Bodite umirjeni in če že poznate kako zanimivo osebnost, počakajte na dramatičen trenutek, ko bo informacija bolj učinkovita.

12. Vizitko pustite v žepu

Ko spoznate žensko, ki vas je pritegnila, ne potegnite na plan poslovne vizitke. Držite se starega reka, da ni dobro mešati posla z užitkom. Svojo telefonsko številko kot vsi drugi napišite na papirnati prtiček.

Vir: Ideapod