13 SUP-er izletov!

13 SUP-er izletov! (foto: arhiv revije Jana) arhiv revije Jana
Vir: Jana
1. 6. 2021

Ker nikoli ne bi smeli nehati raziskovati in uživati v naravi! A tokrat z druge perspektive.

1. Zbiljsko jezero: Savo boste raziskali v smeri proti Mavčičam, po končani rekreaciji pa si privoščite še sladko pregreho. Na Zbiljah se supa ob ponedeljkih.

2. Šmartinsko jezero: aktivnemu in poučnemu dnevu na jezeru, polnem presenečenj, se pridružite vsak torek in vsako drugo soboto.

3. Grad Miramare: odsupajte do mogočne utrdbe in se sprehodite po eksotičnem parku. Supa se vsak torek.

4. Mesečev zaliv: vonj morja, prijeten vetrič, čista voda, mogočni klifi in umik pred poletnim vrvežem – to ponuja biser naše obale. Raziščete ga lahko vsak petek.

5. V Piran na kavo: za jutranjo aktivnost si privoščite veslanje do čudovitega obmorskega mesteca. Vsako soboto zjutraj.

6. Ljubljanica: spoznajte urban in divji obraz Ljubljane iz druge perspektive. Supa se ob sredah in petkih.

7. Trbojsko jezero: ob četrtkih si privoščite osvežitev, sprostitev in sladkanje s svežimi jagodami.

8. Reka Timava: dva slikovita kilometra, ki ju lahko raziščete na supu. Tja se lahko odpravite vsak četrtek.

9. Blejsko jezero: Če iščete hitro poletno osvežitev ob vodi, skočite na Bled. Če želite poleg tega preizkusiti še nekaj novega in zabavnega, se tja odpravite v nedeljo in se pridružite izletu s supom.

10. Bohinjsko jezero: zaveslajte po mirni gladini jezera in občudujte čudovite odseve mogočnih Alp. Supa se ob vikendih.

11. Cerkniško jezero: Če ste okolico jezera že raziskali peš ali na kolesu, je zdaj čas, da se podate med lokvanje in trsje. Supa se ob vikendih.

12. Most na Soči: mogočna smaragdna lepotica ponuja tudi mirne kotičke – od jezera nad Mostom na Soči do ozke soteske umirjene Idrijce. Supa se ob vikendih.

13. Krka: konec tedna se pridružite spustu po zeleni Krki in občudujte središče Novega mesta iz druge perspektive.

Vsi izleti so primerni tudi za popolne začetnike. Po končanem izletu boš takoj vedela, ali je supanje aktivnost zate ali ne. Sicer smo prepričani, da je! Takrat si samo izbereš sup in se spoznaš s supanjem bolj podrobno, da boš znala poskrbeti za svojo varnosti ter raziskovala svoj svet.


Dodatne informacije na www.bananaway.si

Besedilo: Ksenija Petrovčič // Fotografije: arhiv bananaway.si