14 znakov, da je v zvezi vredno vztrajati

14 znakov, da je v zvezi vredno vztrajati (foto: Profimedia) Profimedia
6. 3. 2021

V življenju vzpostavljamo stike z najrazličnejšimi ljudmi. Nekateri nam sprva zelo ustrezajo, celo do te meje, da jih spustimo bližje, a včasih kmalu ugotovimo, da s človekom pravzaprav nismo na isti valovni dolžini. Nekdo je preveč prijazen, drugi pa čisto osoren, tretji je preveč romantičen, četrti pa še objeti ne zna. Poznate to?

Kakorkoli, po enem ali po dvajsetih neuspelih poskusih in razočaranjih, se bo nekega dne v življenju pojavila oseba, ki bo tako izstopala, da se boste začeli spraševati, zakaj se z njo niste srečali že prej. V vas se bo nekaj premaknilo, občutki bodo novi in še nepoznani, srečni boste.

Srečneži! Če vam je takega človeka uspelo spoznati, ste zagotovo opazili nekatere znake, ki potrjujejo, da je oseba vredna vašega truda, ljubezni in časa.

1. Navdihujejo vas, da stremite k izpolnitvi svojih potencialov in da sledite svojim ciljem. V nič vas ne bodo vas silili, saj vam zaupajo, da se boste o stvareh pravilno odločili.

2. V razmerju ni ljubosumja, saj med vama ni nobenih negotovosti. Ker ste drugi osebi zelo pomembni, jim ni potrebno z ljubosumjem dokazovati samega sebe.

3. Ne obnašajo se, kakor da se svet vrti okoli njih. Od vas si želijo ljubezni in spoštovanja, oboje pa tudi oni nudijo vam. Od vas tudi ne pričakujejo, da boste zatrli svoja čustva in želje, samo zato, da jih boste naredili srečne.

4. V življenju ne potrebujejo vaše 24-urne prisotnosti, ker razumejo, da sta oba samostojni osebi, ki jima je pomembno tudi življenje zunaj razmerja. Na voljo imata dovolj prostora in časa, da vzdržujeta tudi prijateljstva, hobije, družino in kariero.

5. Ko ste jim predstavili starše in družino, niso bili nemirni. Vedo, o katerih temah lahko govorijo z vašo družino in kako naj se obnašajo v družbi vaših prijateljev.

6. Znajo poskrbeti zase. V razmerju niso samo zato, da se lahko na nekoga zanesejo fizično, psihično in finančno. Sta enakovredna.

7. Ne skrivajo oz. se ne sramujejo njihove aktivnost in prisotnosti na družbenih omrežjih.

8. Skoraj o vsaki temi imajo izoblikovano mnenje in ne bodo ga zadržali zase samo za to, da bi se izognili prepirom. To pa seveda še ne pomeni, da bodo svoje mnenje drugim vsiljevali, ampak da so odprti za dialog in da znajo prisluhniti tudi nasprotim mnejnem. 

9. V njihovi družbi se počutite kot najsrečnejša oseba na svetu. Ker so tako neodvisni in močni, ste zelo ponosni, da so si za partnerja izbrali ravno vas. Ponosni ste, ker ste jim ravno vi tako močno všeč.

10. Prepira ne bodo zaključili tako, da bodo krivdo zvalili na vas, niti se ne bodo vedli agresivno. Zavedajo se, da je najboljši način razreševanja konfliktov pogovor in ne prelaganje krivde.

11. Poznajo smisel svojega življenja. Imajo definirane cilje in merila, poti jim ne bo preprečila nobena ovira.

12. Znajo vas spraviti v smeh. Če se lahko šalita in smejita tudi v stresnih situacijah, potem je ta oseba prav zares zadetek v polno. Pari, ki se skupaj veliko smejijo, veljajo za najsrečnejše.

13. Zavedajo se svojih napak in jih poskušajo popraviti. Taki ljudje med težavami v razmerju ne bodo enostavno pobegnili, ampak bodo nesporazume poskušali razrešiti. Zavedanje, da nihče ni popoln in zmožnost priznavanja lastnih nemoči sta zares veliki kvaliteti ljudi sodobnega časa.

14. Znajo priznati svoje napake. Saj veste, nekateri ljudje so za dobro ime in podobo v družbi pripravljeni tudi močno lagati.

Povzeto po: Thinkinghumanity