15 osebnostnih značilnosti, ki so nadvse privlačne (pa nimajo nič z videzom)

15 osebnostnih značilnosti, ki so nadvse privlačne (pa nimajo nič z videzom) (foto: shutterstock) shutterstock
21. 2. 2015

Tisto, kar nas potegne v resno romantično razmerje ni le videz druge osebe. Ni le barva oči, dolžina las, velikost prsi ali čvrstost zadnjice. So osebni atributi, ki jih odkrijemo, če smo pozorni - in jih običajno obožujemo bolj karkoli drugega.

1. Pisava

Verjeli ali ne, vaša pisava lahko tako zelo navduši drugo polovico, da to, kako oblikujete A-je in U-je, ko vrtite pisalo, šteje med atribute, zaradi katerih ste ji še bolj privlačni. Je morda čas, da se vpišete v tečaj kaligrafije?

2. Nasmeh

Vedno so pravili, da če ti gre pri nekom nasmeh neizmerno na živce, ta oseba nikoli ne more biti niti tvoj prijatelj, kaj šele partner. Če se vaša izbranka ali izbranec nakremžita vsakič, ko se pričnete hrzati, se vprašajte, kaj se skriva za tem nelagodjem. In seveda obratno - uživate v zvoku prešernega smeha vaše druge polovice?

3. Ples

Način gibanja na plesišču je lahko med vašimi bolj privlačnimi atributi - pa četudi ste odlični plesalec ali le nerodna vrtavka. 

4. Citiranje filmov

Ste velik ljubitelj filmov? Vaša predanost sedmi umetnosti, ki se izraža v tem, da lahko v pogovoru spontano citirate Ala Pacina iz Brazgotinca ali Brada Pitta iz Kluba golih pesti, je morebiti prav tisto, kar dekle na drugi strani mize noro privlači.

5. Sposobnost priznati, kdaj se motite

Ker to zahteva velikega človeka. Ali pač nekoga, ki po horoskopu ni Bik.

6. Ko si zapojete pod tušem

Misleč, da bo voda preglasila vaš glas, v resnici pa nekdo v dnevni sobi hihitajoče obožuje vašo sproščeno in igrivo naravo. In dejstvo, da znate komad 'Shake it off' od Taylor Swift skorajda na pamet.

7. Razgledanost

Vedno je lepo biti z nekom, ki ve, da Sean Penn ni glavno mesto Kambodžije (in ravnokar smo uporabili citat iz duhovite TV-serije ... veste katere?). 

8. Smisel za humor

Smisel za humor je brezčasen in zato večna klasika med najbolj privlačnimi karakteristikami ljubljenih oseb.

9. Če igrate inštrument

V kolikor niste tisti, ki na čisto vsaki zabavi nadleguje s kitaro in petjem Sive poti, je igranje inštrumenta prav tako med bolj privlačnimi lastnostmi, ki vam pri ljubljeni osebi naberejo še nekaj dodatnih točk.

10. Odnos z družino

Kakršen odnos imate z mamo in očetom, takšen odnos boste razvijali, ko boste gradili svojo lastno družino. Zato vas oseba na drugi strani pozorno opazuje in ocenjuje.

11. Inteligenca

Pametni ljudje so vedno bolj privlačni. Ali kot nas uči serija Veliki pokovci - "smart is the new sexy". Saj razumete. Ker ste pametni. In ker seveda govorite tuj jezik. Kar je le še bolj privlačno.

12. Kuharske spretnosti

Ni potrebno, da ste kuharski mojster, ki zasenči celo velikega Ramseya. Že to, da se trudite in brez težav zjutraj spečete dve jajci na oko, je osebi, ki ji ta zajtrk potem postrežete, zelo privlačno.

13. Sarkazem

Premeteno zapletati sarkazem v vsakdanji pogovor je svojevrstna umetnost, če le znate hoditi po tanki meji med duhovitim in žaljivim. Prav sarkazem je razlog, zakaj so britanske komedije tako uspešne.

14. Nepričakovani skriti užitki

Tisto, ko skrivoma obožujete kakšen resničnostni šov ali se ne morete upreti kakšni slaščici. Prav takšni mali grehi so tisti, ki zgradijo celostno osebo.

15. Ker govorite resnico - tudi, ko boli

Nič ne bo odvrnilo druge osebe bolj, kot laži. Zato je nadvse privlačno, če ste pravični in resnicoljubni, kadar pride do ohranjanja vaših lastnih načel in življenjskih prepričanj. Včasih boli (vas ali pa druge), a vaš spanec je miren in oseba, ki spi poleg, vas ima zato le še rajši.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri