16 lastnosti sarkastičnih partnerk

16 lastnosti sarkastičnih partnerk (foto: Profimedia) Profimedia
5. 6. 2018

Razmerje s sarkastičnim dekletom v resnici ni tako slabo, kot se morda zdi na prvi pogled. Sarkazem ima mogoče nekoliko negativen prizvok, moramo pa se zavedati, da ni nujno lastnost zlobnih ljudi, temveč unikaten način humorja.

Tukaj je 16 stvari, ki jih morate vedeti, če je vaša partnerka sarkastična:

1. Ni je enostavno užaliti

Ena izmed najboljših lastnosti sarkastične ženske je, da si stvari ne jemlje preveč k srcu, saj razume, da se šalite. Pred njo tako lahko rečete skoraj vse, kar želite – kot da bi se ob pivu pogovarjali z vašim najboljšim prijateljem.

2. Zna se zabavati

Smisel za humor ljudem omogča, da se znajo zabavati. S sarkastičnim dekletom vam nikoli ne bo dolgčas, saj bo vedno našla stvar ali dejavnost, ki vaju bo navduševala.

3. Naklonjenost pokaže na edinstven način

Najverjetneje vam ne bo rekla: "Ljubim te." Vsaj ne tako hitro. Najprej se mora namreč prepričati, da ste zanjo zares pravi. Vam bo pa naklonjenost kazala drugače ... na sarkastičen način.

4. Z vami se rada poheca

Šal nikar ne jemljite preveč resno, saj vas z njimi nikakor ne želi užaliti ali ujeziti. To je samo njen način izražanja misli in čustev.

5. Je zelo iskrena

Sarkastična partnerka vam bo vedno naravnost povedala, kaj si misli. To je sicer včasih lahko  boleče, a pomislite – vanjo nikoli ne boste podvomili in v vas ne bo vzbujala ljubosumja. Pomembno je, da ste tudi vi iskreni, saj to vrednoto zelo ceni.

6. Videz ji ni pomemben

Sarkazem velja za lastnost velikih umov. Taka dekleta so zelo pametna in obožujejo pogovore z inteligentnimi ljudmi. Mislijo, da videz ni najpomembnejša lastnost v razmerju in na prvo mesto postavljajo človekovo osebnost

7. S sarkazmom se brani

Če je vaše dekle sarkastično, še ne pomeni, da se je nič ne dotakne. Svoje slabosti morda skriva prav z ironijo. Morali ji boste dokazati, da ste vredni njenega zaupanja, preden vam pokaže svoje negotovosti. In če vam to uspe, vas bo samo še bolj ljubila.

8. Lahko je zelo sramežjiva

Čeprav sarkastičnim ljudem pripisujemo odprtost, v resnici hitro postanejo sramežljivi. To se bo najbolj pokazalo, ko jim boste predstavljali vašo družino in prijatelje. Ne pozabite torej, da ji je včasih neprijetno, saj je tudi ona človek s čustvi!

9. Ne spogleduje se kot druga dekleta

Sarkastična dekleta naravnost obožujejo spogledovanje in prikrite nasmeške, po drugi strani pa so lahko zelo ignorantska. Morda se sliši nekoliko nezrelo, a priznajte, da je včasih prav simpatično in igrivo.

10. Spontana je

Obožuje življenje in ga živi brez pretiranega obremenjevanja ali razmišljanja. Vščeč so ji spontane odločitve, zabavni trenutki in čudne šale. Verjetno jo ravno zato tako močno ljubite.

11. Včasih si želi, da bi znala premisliti, preden nekaj reče

Nekaterih stvari si pač ne želimo izreči na glas, včasih bi čas najraje zavrteli nazaj in stvar zadržali zase. Pri sarkastičnih ljudeh je to morda še toliko bolj pogosto, saj večkrat izpadejo zlobni, tudi če v resnici sploh ne želijo biti. V nepoznanih družbah se prav zato lahko ljudem hitro zamerijo.

12. Ne prizna, da je ranjena

Sarkastično dekle boste redko videli jokati. Solze bo raje zadrževala zase, saj ji ni všeč, če svetu pokaže, da je ranljiva. Naučiti se morate prepoznavanja njenih reakcij, da jo boste lahko potolažili, kadar bo žalostna.

13. Je zelo ponosna

To je včasih lahko težko, saj ne bo priznala, da se moti. Ko se bo začela zavedati, da je storila napako, bo enostavno utihnila in postala jezna – sama nase.

14. Ne zna "narediti prve poteze"

Resnično ne ve, kako naj vam sporoči, da ste ji všeč/ da vas ljubi / da jo skrbi / da se želi opravičiti itd. Upa, da boste njena sporočila dojeli skozi sarkazem.

15. Odlično vas pozna

Razumevanje duševnega in čustvenega stanja drugih ljudi je povezano z njeno zmožnostjo razumevanja sarkazma. Če se npr. sarkastično odziva na vaše besede, je zelo verjetno, da vam ne verjame.

16. Nima veliko prijateljev

Ne zato, ker bi ljudje sovražili njen sarkazem, ampak ker želi okoli sebe imeti samo ljudi, ki ji zares ustrezajo. Čim manj, tem bolje. Lahko ste torej srečni, da vas je izbrala.

Preberite še: 10 razlogov, da pametni ljudje obožujejo sarkazem

Povzeto po: Thinking Humanity