16 stvari, ki jih lahko pričakujete od partnerja s tesnobo

16 stvari, ki jih lahko pričakujete od partnerja s tesnobo (foto: profimedia) profimedia
9. 1. 2020

Kronična tesnoba je zelo nezaželeno stanje in naredili bomo vse, da bi se mu izognili. Tesnoba pogosto prizadene ljudi, ki imajo visok inteligenčni količnik, so občutljivi, ustvarjalni, si prizadevajo doseči svoje cilje in jim je – poenostavljeno rečeno – preveč mar za vse.

Nič čudnega, da so taki ljudje pogosto tesnobni. Kaj narediti, če se to zgodi osebi, s katero ste v zvezi? Kaj lahko pričakujete? Strokovnjaki so odkrili 16 stvari, ki jih lahko pričakujete od tesnobnega partnerja ali partnerke:

1. Pričakujte, da bo postavil/a trdne meje. Včasih ljudje s tesnobo preprosto morajo biti sami. To še posebej velja za introvertirane ljudi.

2. Pričakujte hvaležnost za majhne stvari. Ljudje s tesnobo opazijo vse, še posebej pa so hvaležni za majhne prijaznosti.

3. Pričakujte čvrsto in globoko zvezo. Ko vas oseba s tesnobo spusti v svoj »krog«, ste za vedno del njenega življenja.

4. Lahko pričakujete, da boste vi tisti, ki bo zadolžen/a za snovanje načrtov. Preveč izbire lahko razburi tesnobno osebo ali pa jo spravi v stanje stresa.

5. Raje poslušajte kot pa da bi dajali nasvete. Ko tesnobna oseba doživi napad, ga mora dati ven iz sebe. To je zanjo terapevtskega pomena.

6. Večkrat ji boste morali zagotoviti svojo privrženost. Osebi s tesnobo večkrat ponovite, da je varna, da jo ljubite, da bo vse v redu ... In podobno.

7. Skupaj s partnerjem / partnerko preizkusite različne tehnike za zmanjševanje tesnobe. Gre za masažo z eteričnimi olji, terapijo s pobarvanko, akupunkturo ... Taka oseba se je pripravljena lotiti marsičesa, da bi zmanjšala občutke tesnobe.

8. V boju proti tesnobi je razum brez moči. To velja tudi za tiste osebe s tesnobo, ki sicer nadvse cenijo in spoštujejo logično razmišljanje.

9. Naučili se boste raznih dihalnih tehnik. Tako boste lahko partnerju / partnerki v oporo med napadi tesnobe, saj so dihalne vaje zelo učinkovite.

10. Vaša komunikacija mora biti iskrena, saj bo drugi takoj opazil, če se boste zadrževali. To bo še povečalo občutke tesnobnosti.

11. Pričakujte nenavadne spalne navade. Tesnobne ljudi namreč pogosto muči nespečnost in še druge motnje spanja.

12. Pričakujte veliko seznamov in navodil. Priprave tesnobnim osebam pomagajo, da se pomirijo. Nikar ne skušajte nečesa (o čemur sta se predhodno dogovorila) narediti po svoje, to jih bo samo razburilo.

16 stvari, ki jih lahko pričakujete od partnerja s tesnobo

13. Pripravite se, da boste morali prevzeti vlogo stabilnosti v njihovem življenju, saj potrebujejo partnerja / partnerko, na katerega se lahko zanesejo. To jim je v veliko tolažbo.

14. Ne skušajte reševati njenih / njegovih težav, saj jim to ne bo všeč. Sprejmite to dejstvo.

15. Partnerja / partnerko spodbujajte, da bolj skrbi zase. Zdravje je pomembno, tako kot vsakodnevni majhni dosežki.

16. Na prvo mesto postavite skrb zase. Tudi vaše dobro počutje je zelo pomembno.

Tesnobni občutki vašega bližnjega se vam bodo morda občasno zdeli res nori. A kljub temu dobro veste, da je to le del njihove osebnosti. Če vam je vse ostalo všeč, se naučite partnerja sprejeti in ljubiti v celoti – s tesnobo vred.

Povzeto po strani www.iheartintelligence.com

Priporočamo