17 stvari, ki jih morate narediti, ko se razideta

17 stvari, ki jih morate narediti, ko se razideta (foto: Profimedia) Profimedia
13. 1. 2018

Pravilno ugibate ... Osveževanje njegove / njene Facebook časovnice odpade.

Preverite, kaj lahko storite, da bo mučno obdobje prebolevanja vsaj nekoliko lažje.

1. Stran od socialnih omrežij

In naj bo to še tako težka naloga – izogibajte se pregledovanju njegovih / njenih objav, fotografij in komentarjev. Izbrišite ali blokirajte ga / jo, če pa še niste pripravljeni na tako velik korak, v nastavitvah za nekaj časa skrijte vse njegove / njene objave.

In če se vam zdi, da vam tovrstni odklop ne bo uspel, prosite prijateljico / prijatelja, naj vam za nekaj časa spremeni vsa gesla, vi pa si vzemite dopust od socialnih omrežij.

2. Ustvarite poseben glasbeni seznam

... brez tistih skladb, ki bi vam lahko priklicale spomine. Seznam predvajanja naj bo navdihujoč, pozitiven in energičen – poskusite na primer s Taylor Swift.

via GIPHY

3. Privoščite si novo posteljnino

Potrebujete svež začetek. Z novo posteljnino boste prevetrili vašo spalnico, hkrati pa tudi zagotovili, da se vam v glavi ne bodo neprestano vrteli lepi spomini na dneve, ko sta se v postelji objemala do poznega popoldneva.

4. Dovolite si biti žalostni

Ne zatirajte svojih čustev. Žalost je način, kako se naši možgani spopadajo s čustvenim preobratom. Če se boste pretvarjali, da ste v redu, se bo nekega dne nenadoma zgodilo, da boste eksplodirali kakor lonec na zvišan pritisk. Jočite, ker pač morate.

via GIPHY

5. Čas za razstrupitev

Dva tedna brez kontaktov – nobenega sporočila, klica ali čustvenega simbolčka. Če bosta namreč takoj po razhodu ostala prijatelja, obstaja zelo velika možnost, da v vajinem novem odnosu pride do kakšne "nedolžne napakice". In saj veste, kako pravijo - nekdo bo 'potegnil ta kratko'. Vzemite si nekaj časa zase, da ugotovite, kako se sedaj počutite, in dobro premislite, če bi vajino prijateljstvo lahko sploh delovalo.

6. Priložnost za spremembo

Pomembno: Preden spremenite frizuro, počakajte vsaj kakšen teden! Ker ste takoj po razhodu pod vplivom močnih čustev, se lahko namreč zgodi, da vam čez nekaj časa sprememba ne bo več všeč. In naj zveni še tako klišejsko – sprememba videza ima zares katarzične učinke. Seveda ni nujno, da se postrižete na kratko in lase pobarvate v zeleno, poskusite lahko samo z novim rdečilom za ustnice – če vam ne bo všeč, ga lahko kadarkoli vržete stran.

via GIPHY

7. Vse spominke naj vam pospavi prijatelj / prijateljica

Če boste predmete jezno zalučali v koš ali jih zažgali, vam bo čez nekaj časa morda žal. Vse obeske, plišaste medvdke, obleke in nakit spravite v škatlo in jo dajte prijatelju, ki naj vam jo hrani, dokler se ne boste počutili bolje.

8. Športajte

Saj veste, med telesno aktivnostjo se sprošča hormon sreče. Izberite šport, ki vam je najbolj všeč, in hitro v akcijo!

via GIPHY

9. Pojdite na potovanje

Si že veliko časa ogledujete naslednjo destinacijo za potovanje? Odlična priložnost, da se usedete na letalo in si na dopustu odpočijete ter daleč od doma zbistrite misli.

10. Flirtajte

Zlomljenega srca seveda ne boste pozdravili, če boste takoj skočili v novo razmerje. Lahko pa se vseeno opomnite, da je v morju še veliko rib, in neznancu na ulici namenite zapeljiv pogled.

via GIPHY

11. Pojdite na zabavo

Oblecite najbolj seksi obleko, ki jo v omari hranite samo za posebne priložnosti, in pojdite v diskoteko. Sedaj ste samski in lahko brez omejitev popijete nekaj kozarcev vina in zaplešete s simpatičnim fantom / dekletom. Vseeno pa ne pozabite na zmernost.

12. Ne pozabite na čas zase

Nič ni narobe, če boste kakšen dan preležali v postelji v družbi pice in vaše najljubše serije. Prijatelji bodo zagotovo razumeli, da potrebujete nekaj časa zase. Če si želite družbe, pa jih povabite na košček pice, zagotovo bodo z veseljem prišli.

13. Stopite iz cone udobja

Dokažite si, da tudi brez njega / nje lahko premikate meje. Postanite bolj samozavestni, skočite s padalom ali pa samo ogovorite simpatičnega neznanca na ulici – storite nekaj, kar v vas zbudi adrenalin.

via GIPHY

14. Preberite dobro knjigo

Govorimo o tisti knjigi, ki že preveč časa leži na polici ... Sedaj imate čas, da jo vzamete v roke, se zatopite v zgodbo in vsaj za nekaj časa pozabite na realni svet.

15. Pogovarjajte se s prijatelji

Nikar se ne izolirajte. Če vam je o čustvih neprijetno govoriti, si izberite samo eno osebo, ki ji boste zaupali. Presenečeni boste, v kakšno pomoč vam je lahko pogovor.

via GIPHY

16. Bodite hvaležni za pozitivne stvari, ki vam jih je prinesla zveza

Saj vemo, najlažje si je očitati in misliti, kako bolje bi bilo, če se z osebo nikoli sploh ne bi zapletli. Vendar ne pozabite -  vsako razmerje močno vpliva na vašo osebnost in zagotovo prinaša tudi kaj dobrega. Poskušajte razumeti, da ima tudi vaš bivši pratner / partnerica zasluge, da ste sedaj takšni, kot ste. Pomagal / a vam je zapolniti poglavje vašega življenja, zato mu / ji bodite hvaležni.

17. Oprostite in pozabite

Jeza vam bo na začetku morda zares vlivala moč, vendar pa vztrajanje z negativnimi čustvi ni smiselno. Oproščanje ne nujno pomeni, da morate osebo spustiti nazaj v vaše življenje, ampak da ste se pripravljeni podati na samostojno pot – pomirjeni.

via GIPHY

Povzeto po: Buzzfeed