20 resnic o ljudeh, ki so v življenju prehodili trnovo pot

3. 4. 2020
Deli
20 resnic o ljudeh, ki so v življenju prehodili trnovo pot (foto: Profimedia)
Profimedia

Verjetno se boste strinjali, da so najboljši ljudje, ki jih poznate, tisti, ki so v življenju spoznali poraze, trpljenje in izgubo ter se po hudih preizkušnjah tudi pobrali.

Taki ljudje znajo pokazati hvaležnost in občutljivost, bolje razumejo življenje, zaradi izkušenj so običajno bolj nežni in ljubeči.

Če ste v partnerskem odnosu s tako osebo, se boste zagotovo strinjali, da naslednjih 20 točk še kako drži.

1. Brez težav se opravičijo in priznajo svojo napako - ne bodo pa zlahka priznali, da je nekdo prizadel njih.

2. So globoko dojemljivi, zato je pred njimi težko skriti svoja čustva.

3. Taki ljudje so hkrati "ljubimci" in "borci." Naj vas njihova navidezna ranljivost ne zavede. Zelo zaščitniški so do ljudi, za katere jim je mar.

4. Bolj so osredotočeni na dajanje kot sprejemanje.

5. Način, kako se vedejo do vas, ni pogojen s tem, kako se vi vedete do njih. Vedenje vašega partnerja je odsev njegovega srca, ne vašega.

6. Nenehno so zaskrbljeni. Logika tega ne bo rešila - vaš partner ve, da njegovi strahovi niso utemeljeni. Vse, kar lahko naredite je, da mu dajete svojo ljubezen.

7. Prepogosto in zlahka odpuščajo, zato tega ne izrabljajte v svoj prid.

8. Taka oseba se ne bo šla igric moči, saj moč ni tisto, kar hoče od vas.

9. Njihova privrženost izhaja iz strahu pred zapuščenostjo. Če jih sprejmete take, kot so, bo njihovo zaupanje v vas naraščalo.

10. Zelo globoko čutijo - tudi bolečino, ki ni vaša. To lahko povzroči agonijo, hkrati pa vpliva na povečanje empatije.

11. Včasih se zdi, da pretiravajo z opravičevanjem. Lahko pa ste prepričani, da je njihovo opravičilo iskreno. Do sebe so vedno zahtevnejši, kot so do vas. Vedite, da se pogosto borijo s samoobtoževanjem.

12. S takim partnerjem boste veliko časa namenili pogovorom o situacijah, do katerih najverjetneje nikoli ne bo prišlo. Vedo, da to ni racionalno početje, a bodo zelo cenili vašo potrpežljivost.

13. Tak partner bo naredil čisto vse, da ne bi prizadel vas ali katero drugo osebo. Včasih bo to šlo tudi na njegov račun.

14. Sami si postavljajo tako pravila kot meje.

15. Pripravljajo se na morebitne tragične dogodke. Vedite, da so taki zato, ker so jih slabe stvari v življenju doletele takrat, ko niso bili pripravljeni. Naredili bodo vse, da bi se temu izognili.

16. Občasno nekoliko paranoično vedenje vašega partnerja je del njihovega obrambnega mehanizma. Taki so, da bi se zaščitili. Z naraščanjem zaupanja v vas bo tako vedenje zbledelo, a najverjetneje ne bo nikoli povsem izginilo.

17. Ne bodo vam "nabijali" občutka krivde kar tako. Če vas bodo soočili s kakšno zadevo, to pomeni, da jih je res vznemirila.

18. Vsako stvar bodo analizirali do konca, saj jim to daje občutek varnosti. Če boste takemu početju ugovarjali, bo to samo vzpodbudilo dvome.

19. Groza jih je tega, da bi bili spet prizadeti - hkrati pa ne bodo dovolili, da bi jih strah čustveno ohromil.

20. Ljubili vas bodo predano in brezpogojno.

Če se iskreno vprašamo, kateri ljudje nam v življenju največ pomenijo, pogosto ugotovimo, da to niso tisti, ki nam dajejo prijateljske nasvete in ponujajo rešitve, temveč tisti, ki delijo našo bolečino in jo skušajo odpraviti s svojo toplino. Se v teh točkah prepoznali svojega partnerja? Če je odgovor pozitiven, se ga oklenite.

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk