23 dejstev, ki nezmotljivo kažejo, ali se moški zanima za vas ali ne

23 dejstev, ki nezmotljivo kažejo, ali se moški zanima za vas ali ne (foto: profimedia) profimedia
6. 3. 2021

Sestavili smo vodnik s 23 kazalniki, ki vam bodo odgovorili na vprašanje, ali ste moškemu všeč ali ne in razblinili vaše dvome.

Sprašujete se torej, ali ste mu pri srcu. Skušate razvozlati, kaj se mu plete po glavi in kakšna so njegova čustva. Moški niso tako zapleteni, kot si mislite, vedeti morate le, kam je treba pogledati in katera znamenja prepoznati.

1. Nenehno spraševanje

Ko mu ne zmanjka vprašanj, s katerimi bi vas rad bolje spoznal, ga neizmerno zanimate. Vprašanja zanesljivo kažejo radovednost in željo po razumevanju. Želi vas spoznati do obisti, izvedeti, kaj vam je všeč. Če zna poslušati, bo naslednje vprašanje povezano z vašim odgovorom, kar je še en vzpodbuden znak. Ni samo dober poslušalec, ampak je vso pozornost usmeril na vas in sebe odrinil na stran.

2. Večni nasmeh

Dejstvo, da se v vaši bližini smeje in mu nasmeh nikoli ne zgine z obraza, kaže, da ga spravljate v dobro voljo. Rad je ob vas, kar pomeni, da mu dvigujete srčni utrip. Ko se hkrati trudi, da bi prispeval k pozitivni energiji, razkriva, da mu veliko pomeni tudi vaše dobro počutje. Rad bi naredil dober vtis na vas. Vse skupaj je trdna »izjava«, da ste mu všeč.

3. Skuša vas ignorirati

Ste presenečeni? Ignoriranje pa ja ne more biti znamenje naklonjenosti, mar ne? Napaka! Mnogo moških se prelevi v vlogo, da jih je težko pridobiti. Obnašajo se nezainteresirano in upajo, da bodo požgečkali vašo radovednost in vzbudili zanimanje zanje. Drugi razlog za ignoranco je sramežljivost in nervoza, ki jo čuti v vaši bližini. Proti temu se bori tako, da se preprosto ne zmeni za vas, saj ve, da bi sicer naredil slab vtis. Kako ukrepate v takem primeru? Spregovorite z njim in skušajte ugotovite, ali gre res za nervozo. Poskrbite, da se bo sprostil in če se bo prikazal nasmeh na njegovem obrazu, ste lahko prepričani, da ga zanimate.

Ne poglabljajte se pretirano v ignoranco, navsezadnje lahko pomeni tudi to, da ga ne zanimate.

4. Želi vašo telefonsko številko

Tega ni treba posebej razlagati. Očitno ga privlačite in vas želi spet videti, če vas sprašuje po številki. Kljub temu malo preverite. So moški, ki zbirajo številke, kot bi šlo za igro. Potem pa vam pošljejo sporočilo, ko nimajo drugega dela. Na primer v nedeljo zvečer. Takšnim posebnežem se boste izognili s kratko raziskavo. Opazujte ga in preverite, ali si je isti večer zapisal še kakšne številke. Moški, ki zbirajo številke na levi, desni in v sredini, so najverjetneje lahkožive narave. V primeru, da je za številko prosil le vas, pa je v nekaj dnevih ne uporabi, ali pa vam pošlje sporočilo pozno zvečer, najbrž ni moški, kakršnega si želite.

5. Klepet na družbenem omrežju

Na družbenem omrežju lahko počnete, karkoli hočete. Klepetate s komer želite, pregledujete objave drugih in sledite ljudem, ki vas pritegnejo. Ko se moški poskuša povezati z vami na družbenem omrežju, ga bržkone privlačite. Je povšečkal vašo fotografijo? Vam pošiljal sporočila? Sprotno komentiral vaše objave? To so znamenja, da ga zanimate. Bodite pozorni na fante, ki odgovarjajo počasi in so njihovi odgovori sestavljeni iz besede ali dveh. Pomeni, da je zanimanje le površno. Ko pa so pozorni in jih vaša aktivnost na omrežju vselej pritegne ter se sproti odzivajo, je to druga pesem.

6. Vprašanje, ali imate fanta

Vsi poznamo to vprašanje, ki izdajalsko razkriva resnejše namene. Toda vsi moški niso tako neposredni in bodo raje omenili, da so samski ter upali, da se boste ob tem razkrili še vi. Pozorno prisluhnite njegovim besedam in temam pogovora, pa boste lahko prepoznali, ali želi priti do tega podatka po ovinku.

7. Skuša se vas dotakniti

Ko se vas skušati dotakniti, ste v njegovih očeh privlačni. Govorimo seveda o nedolžnih dotikih, na primer razigranem dreganju s komolcem, ki se ujema s pogovorom, ali na videz naključni roki čez vaša ramena. Moški se radi dotikajo žensk in jim s tem pokažejo, da so jim všeč. Dotiki jim krepijo energijo in ponujajo osnovo za vzpostavljanje odnosa. Če torej išče in najde razloge za dotik, bo sledila kaka konkretna izjava, da ste mu všeč.

Paziti se je seveda treba sekstističnih tipov, ki se žensk dotikajo na neprimeren način. Ploski udarec po zadnjici ali roka na stegnih ne pridejo v poštev. Taki dotiki so žaljivi in vzbujajo odpor, zato se umaknite v širokem loku.

8. Ljubosumni izraz

Ljubosumje je močno čustvo in ga je težko nadzorovati. Če se pogovarjate z moškim, pa opazite, da vas drugi spremlja z ljubosumnim pogledom in se sprašuje, kaj za vraga si imata povedati, gre za izrazito znamenje, da vam je močno naklonjen. Opazujte njegovo nadaljnje obnašanje; če bo pozneje užaljeno kuhal mulo in se ne bo več zmenil za vas, je njegova ljubosumnost pretirana in morda podrejena egu. V primeru, da mu boste posvetili nekaj prijaznih besed in se bo odzval z dobro voljo, gre le za začasno ljubosumje, ki vam lahko potrdi, da ste mu zelo pri srcu.

9. Zapomni si drobne stvari

Bodimo iskreni: šibka točka moških je, da si težko zapomnijo drobnarije. Toda, če si zapomni podrobnosti o vašem življenju, ki ste jih omenili, ste mu všeč. Primer: denimo, da ste omenili sestrin rojstni dan in družinsko večerjo njej v čast, naslednji dan pa vas vpraša, kako je minil rojstni dan v družinskem krogu, pomeni to zelo veliko. Misli na vas, rad bi ostal povezan z vami in vajino znanstvo razvil v nekaj več. Ni jih veliko, ki si zapomnijo take stvari!

10. Draži vas

Moškemu, ki vas draži, ste všeč. Vam zveni znano? Se spomnite časov iz vrtca in razreda, ko so fantiči vlekli deklice za kitke in čopke? Seveda, zato ker so jih privlačile. Zakaj moški to počnejo? Preprosto zato, ker si želijo vašo pozornost. Radi bi bili smešni in zabavni, s to navado v odrasli dobi pa bi vam radi povedali, da gojijo čustva do vas.

11. Oči ima samo za vas

Za moške je povsem naravno, da preverijo vsako žensko. Samo opazujete njihove oči, pa boste videli, kako sledijo vsaki lepotici, ki gre mimo. Ne morejo si pomagati, taki pač so. A ko ima oči le za vas, ni nobenega dvoma o njegovi privrženosti. Ne samo, da ste mu všeč, resno razmišlja o vajinem razmerju. Konec koncev za moškega ni lahko, da se osredotoči zgolj na eno žensko, zato se lahko povsem zanesete nanj, ko so njegove oči prilepljene le na vas.

12. Iskanje rešitev

Moški so radi rešitelji in ko slišijo, da imate težave, začnejo nemudoma iskati rešitev. Četudi na tistem področju niso najbolje podkovani. Zagnal se bo bolj kot vaši prijatelji, naredil več od drugih. Želi biti vaš junak, ki vam bo polepšal dan.

13. Druženje in skupne dejavnosti

Tisti, katerega srce bije za vas, ne bo ničesar prepustil naključju. Prevzel bo pobudo, se dogovarjal za srečanja ob pijači, kavi ali na teniškem igrišču. Na kratko, želel si bo preživeti čim več časa z vami in izkoristil bo sleherno priložnost, da bo to tudi dosegel.

14. S srcem in dušo

Če ste mu všeč, se bo s srcem in dušo predal samo vam. V vaši bližini ne bo vzel v roke telefona in brskal po družabnih omrežjih, prisluhnil bo vašim besedam, nič ga ne zmotilo, ker ga bo iskreno zanimalo, kaj pripovedujete. Navsezadnje bi rad izvedel, kaj se dogaja v vašem življenju in želi narediti dober vtis. Kdorkoli se med pogovorom s čim zamoti, je z mislimi drugje, ko pa ga iskreno zanimate, vam bo namenil vso pozornost.

15. Deli poklone

Naklonjenost bo izražal tudi s pokloni in morda vas bo z njimi celo presenetil. Seveda ne s pohvalami vaše zadnjice ali oprsja, ampak s pohvalo vaše pričeske, obleke ali značajske poteze. Opazil bo podrobnosti in vam brez zadrege povedal, da ste videti čudovito. Kadar je hudo zainteresiran, mu bo tako ali tako všeč vse. Vaš vonj, lasje, slog oblačenja, obnašanje, smeh, osebnost.

16. Pogled na očeh, ne na oblinah

Gre za pomembno razliko, ki jo mnogi razumejo napačno. Moški, ki pogleduje le po vaši postavi in oblinah, ni zainteresiran za vas, zanima ga le vaše telo. To ni dobra popotnica za razmerje. Ko pa med pogovorom zre v vaše oči, ga zanimate kot osebnost. Rad bi vas bolje spoznal, rad bi ustvaril razmerje in vas sprejema takšne, kakršni ste. Iz tega bi se lahko razvilo lepo razmerje.

17. Rad bi vam predstavil prijatelje

Nobenega razloga ni, da bi vas seznanil s svojimi prijatelji, razen če je povsem prevzet z vami. V tem primeru se bo hotel postaviti z vami in vas bo vpeljal v svoj prijateljski krog. To je velika stvar. Verjetno bo prijateljem vnaprej napovedal srečanje in jim pripovedoval o vaši izjemnosti. Pozorno opazujte njihovo obnašanje; če se bodo umaknili in vaju pustili sama, ali ga bodo na veliko hvalili, mu bodo izkazali podporo. Fantje radi potegnejo skupaj, še zlasti če je eden od njih zagledan v dekle.

18. Govori o načrtih za prihodnost

Za tak pogovor se bo pošteno potrudil in če vam bo razlagal o svojih načrtih za prihodnost, se mu po glavi plete resna zveza. O načrtovanih dejavnostih vam bo pripovedoval zato, ker bo tipal, kako bi se lahko vi vključili v njegove načrte. Seveda je lahko v ozadju tudi želja, da naredi vtis na vas. Rad bi vam dokazal, da je premišljen in da razmišlja na dolgi rok. Ima torej dolgoročne cilje in si želi izvedeti, ali se vidite ob njem.

19. Govorica telesa

Pri moških je govorica telesa hitro in zlahka prepoznavna. Naklonjenost vam bo pokazal tako, da se bo sproščeno obrnil k vam in se med pogovorom rahlo nagnil naprej. Poglejte še njegova stopala, ki ne lažejo. Obrnjena s konico čevlja stran od vas in proti vratom pravijo, da mu niste všeč, enako sporoča tudi njegovo telo, če ni obrnjeno proti vam.

20. Čudno obnašanje

Nervozni moški se obnašajo čudno; lahko se mu zatikajo besede, pripoveduje čudaške šale, se znoji. S tem se skuša otresti nervoze in se kolikor toliko sprostiti. Naj vas to ne odbije – ko je nervozen, pomeni, da bi vas rad pritegnil in pustil dober vtis. S sproščenostjo bodo začetna »čudaštva« izginila in sčasoma se bo obnašal povsem »normalno«.

21. Preslikava vaših dejanj

Gre za podzavesten odziv, ko vas začne posnemati, s čimer kaže občudovanje in spoštovanje do vas. Preslikava je možna na več načinov, izpostavili smo le štiri:

  • začne govoriti v podobnem ritmu kot vi;
  • nagne se nazaj ali naprej takrat kot vi;
  • uporablja podobne besede in žargonske izraze;
  • prevzel bo vaše manire v govoru.

Če ste pritrdili najmanj eni preslikavi, ste lahko prepričani v njegovo naklonjenost.

22. Mimika obraza

Veliko se da razbrati z obraza; naklonjenost se kaže z rahlim oblizovanjem ustnic med pogovorom, njegove oči so svetle, široko odprte, zenice pa razširjene. To so klasična znamenja, ki govorijo, da si vas ne želi le gledati. Izdajalske so tudi obrvi, ki se dvigajo in spuščajo, ter pozorna mimika na obrazu.

23. Vprašajte ga!

Nehajte ugibati! Niste več v tretjem razredu osnovne šole in če hočete na vsak način priti do resnice, ga vprašaje. Pa vam bo razkril čustva; če vam je naklonjen, se vam bo to povedal, če vam ni, pa tudi prav. Boste vsaj vedeli, na čem ste in pogledali naokrog. Navsezadnje je v morju na voljo veliko rib.

Vir: HackSpirit

Priporočamo