Ne glede na to, ali ga pripravljate v mikrovalovki, pečici ali ponvi, to je vse, kar boste kdaj potrebovali za najlažje in najboljše pečene kostanje.
Mikrovalovka
Kostanje prerežite križno in jih dajte v stekleno posodo. V drugo stekleno posodo nalijte vodo in obe posodi postavite v mikrovalovko. Mikrovalovko nastavite na najvišjo moč in kostanje pecite 4 do 5 minut. Nato jih dajte za 5 minut v papirnato vrečko – in to je vsa skrivnost. Pa naj vam gre v tek!
Pečica
Kostanje zarežite in jih položite v lonec z vodo. Zavrite, nato jih odcedite, preložite v pekač in pecite pri 220 stopinjah približno 20 do 25 minut. Ko so pečeni, jih zavijte v kuhinjsko krpo in pustite nekaj minut, da se zmehčajo.
Ponev
Dno ponve prekrijte z grobo soljo, kostanje križno zarežite in jih razporedite po soli. Ponev pokrijte in pecite 20 do 25 minut. Ko so gotovi, jih zavijte v kuhinjsko krpo in pustite stati približno 5 minut – ali toliko, kolikor lahko zdržite, preden jih poskusite.
Vir: Radiosarajevo
Preberite si tudi: Trik, ki ga ne poznajo niti najboljši kuharji: Tako odmrznete meso že v 5 minutah