3 novejše teorije zarot, za katere niste vedeli, da obstajajo

3 novejše teorije zarot, za katere niste vedeli, da obstajajo (foto: Profimedia) Profimedia
12. 1. 2018

Ljudje vedno znova ustvarjamo nove teorije zarot, ki potem uspešno ali neuspešno preživijo izziv časa. Tule so tri novejše, za katere verjetno še niste slišali.

Katera teorija zarote je vam najljubša? Chem-trailsi? Celotna britanska kraljeva družina so v bistvu kuščarji v človeških telesih? Pristanek na Luni so odigrali v hollywoodskem studiu? Morda vam te klasike niso več tako zabavne in je zato čas, da se spoznate z novimi teorijami zarote, ki bodo zagotovo popestrile naslednji kavarniški klepet.

Na Marsu se skriva suženjska kolonija

Junija 2017 je spletni senzacionalistični medijski voditelj Alex Jones s svojim hripavo invazivnim glasom gostil bivšega CIA operativca in majorja v ameriški vojski Roberta Davida Steela. Med že tako nenavadnim pogovorom, je Steele nenadoma načel tematiko o tem, kako ima NASA na Marsu kolonijo, ki je v bistvu suženjski kamp. 

Po besedah Steela naj bi NASA že desetletja kategorično ugrabljala otroke in jih pošiljala na Mars. Ker naj bi po besedah Steela potovanje do Rdečega planeta trajalo 20 let (zakaj tako dolgo ne razloži), otroci tja prispejo godni za suženjstvo, NASA pa jih nato izkorišča za gradnjo skrivne kolonije. 

Voditelj Alex Jones je to teorijo podkrepil še s svojimi lastnimi informacijami, češ, da naj bi mu pomembni inženirji zaupali, da je v bistvu kar 90 odstotkov NASA misij skritih pred javnostjo

V Silicijevi dolini so nekateri prepričani, da živimo v računalniški simulaciji

Po lokaciji, kjer domujejo velike tehnološke znamke, kot so Apple, Google in Facebook, dobro leto in pol kroži teorija zarote, ki pravi, da naj bi vsi ljudje živeli ujeti v računalniško simulacijo, podobno kot smo to lahko videli v filmu Matrica. 

Po tej zaroti sta napredek tehnologije in razvoj umetne inteligence omogočila, da smo ljudje v neki točki že prešli v virtualno realnost, česar pa se ne zavedamo in zato na to nimamo nobenega vpliva. Ta hipoteza je nekatere v Silicijevi dolini tako prevzela, da so naredili korak naprej - dva milijarderja sta že najela znanstvenike in programerje, ki nas zdaj poskušajo rešiti iz te matrice.

Tudi Elon Musk je nekoč izrazil svoje prepričanje, da živimo v simulaciji. Takrat je rekel: "Najmočnejši argument, da živimo v simulaciji je, da pogledamo naslednje: pred štiridesetimi leti smo imeli igro Pong - dva pravokotnika in piko. Tam smo bili. 40 let kasneje imamo fotorealizem, 3D simulacije z milijoni ljudmi, ki igrajo simultano in vse to se vsako leto še izboljšuje. Kmalu bomo imeli tudi virtualno realnost. Po tej liniji razvoja bodo igre postale neločljive od realnosti. Popolnoma neločljive." Torej - kaj, če se je to že zgodilo?

Michael Jackson je še vedno živ

Medtem, ko se polovica interneta prepira o teoriji zarote, po kateri naj bi Michaela Jacksona načrtno ubila iranska vlada (več o tem na koncu članka), precejšen del druge spletne populacije očitno verjame, da je Michael Jackson še vedno živ. To debato naj bi sprožila fotografija, ki jo je na instagramu objavila Paris Jackson, Michaelova hčerka, in na kateri naj bi se videlo, da je njen oče še vedno živ. Tule je ta objava iz leta 2016:

if you give a little love, you can get a little love of your own.

A post shared by Paris-Michael K. Jackalope (@parisjackson) on Mar 4, 2016 at 1:59pm PST

Ga vidite? Če je verjeti budnemu očesu spleta, se Michaela vidi na zadnjem sedežu, z njegovim poznanim klobukom na glavi. 

In kaj je s tistim iranskim načrtom? Ta teorija zarote pa se je sprožila že na dan, ko je Michael Jackson preminil. Twitter hashtag o njegovi smrti je tisti dan iz trendovskih hashtagov spodrinil #IranElections in tako, po besedah zarotnikov, preprečil, da bi se organizirali protesti proti predsedniku Mahmudu Ahmadinedžadu.