4 načini za povečanje psihične moči in samozaupanja

4 načini za povečanje psihične moči in samozaupanja (foto: profimedia) profimedia
8. 1. 2020

Samo vi imate nadzor nad svojimi mislimi. Nihče drug ne more misliti in čutiti namesto vas, zato je zelo pomembno, da ohranjate svojo psihično moč, za kar pa je potrebno imeti bister um. To pa ni vedno lahka naloga.

Pogosto se zgodi, da se nam negativne misli usidrajo v um. Take misli slabijo um in nas oddaljijo od vseh čudovitih stvari, ki nam jih ponuja življenje. Da bi se izognili negativnosti, se držite štirih načel za povečanje lastne psihične moči.

1) Verjemite vase

Če se nečesa lotevate z mislijo, da vam ne bo uspelo, obstaja velika možnost, da tako tudi bo. Že v naprej pričakujete neuspeh. Kakšne so možnosti, da presenetite sami sebe in uspete? S takim miselnim vzorcem so pravzaprav nizke.

Če se v mislih odločite, da boste zmogli, sebi dajete večjo možnost za uspeh. Ko se odločite za ta korak, ste na dobri poti da vam uspe tisto, za kar ste se odločili.

Nikar ne zapravljajte časa z domnevami, da niste dovolj dobri za uresničitev cilja. S pozitivnim odnosom in zaupanjem vase boste zakorakali na pot do uspeha.

2) Bodite osredotočeni

Nenehno se dogaja nekaj, kar nam lahko zmanjša ali preusmeri pozornost. Delo, družina, prijatelji, cingljanje telefonov ... Ko se vse skupaj združi, se je težko osredotočiti samo na eno stvar.

Ko skušate urediti več stvari hkrati, obstaja velika možnost, da vam bo najmanj pri eni spodletelo. Zato se raje osredotočite na opravljanje samo ene naloge hkrati. Če ste prisotni "tukaj in zdaj", vam bo uspelo. Torej: osredotočite se na sedanjost in rešujte eno zadevo za drugo.

3) Predstavljajte si lepšo prihodnost

Kaj vidite, ko si predstavljate svojo prihodnost? Seveda si vsi radi predstavljamo, da smo uspešni in srečni. Zakaj torej te predstave ne bi uporabili za motivacijo? Ko si v mislih predstavljate vse korake do cilja in opredelite delo, ki ga je potrebno opraviti za to, ste na dobri poti, da vam bo uspelo. Nikoli ne podcenjujte moči pozitivne naravnanosti vašega uma!

4) Bodite prijazni do sebe

Pogosto si očitamo, da bi lahko nekaj naredili bolje ali hitreje, kot smo. Na ta način hitro postanemo svoj največji kritik, kar se odraža v naših prihodnjih dejanjih, tako doma kot v službi. Tak način razmišljanja povzroča tesnobo in stres, kar samo še zmanjšuje naše sposobnosti. Če si boste privoščili malce samospodbude in pozitivnega razmišljanja, boste odpravili strah pred neuspehom.

 

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri