4 nenavadni zvezdniški nasveti za zdravje, ki jih verjetno ne boste želeli upoštevati

4 nenavadni zvezdniški nasveti za zdravje, ki jih verjetno ne boste želeli upoštevati (foto: Profimedia) Profimedia
9. 1. 2018

Zvezdniki so nas presenetili že s čudnimi dietami, prečiščevanji z blagoslovljeno vodo, čarobnimi amuleti in izganjanjem hudiča. Bi zdaj morda poskusili te štiri zvezdniške tretmaje?

Steve Jobs si je noge umival v straniščni vodi

V filmski biografiji, kjer je Steva Jobsa upodobil Michael Fassbender, ste morda že zasledili ta nenavadni postopek, a ste ga verjetno odmislili, misleč, da gre le za hollywoodsko popestritev zgodbe. In vendarle je bil to v resnici njegov način odganjanja stresa - svoje noge si je umival kar v straniščni školjki. Za nameček pa je Steve Jobs še nerad nosil čevlje, tako da je po delovnem mestu raje hodil bos. 

Steve Jobs

Steve Jobs pa je imel na začetku kariere še eno zanimivo prepričanje - jedel je samo sadje, saj je verjel, da s tem telo očisti vse nezdrave sluzi in zato ne potrebuje rednega tuširanja. Vsi, ki so bili v času njegovih precej sporadičnih tuširanj v bližini, pa so potem za različne biografije potrdili, da je bilo njegovo prepričanje še kako napačno. 

Če torej mislite, da boste z ekskluzivnim uživanjem sadja dišali kot slastni jagodni smuti, se motite. Tuširanje, kot kaže, mora ostati na dnevnem redu, ne glede na prehranske navade.

Simon Cowell je izkusil obrazno nego z ovčjo placento

Simon Cowell

Ni podatka, če slavni žirant in producent Simon Cowell še prisega na to nenavadno nego obraza, a pred časom je eden od njegovim pomladitvenih tretmajev vključeval tudi eksperimentalno negovalno masko za obraz z ovčjo placento (posteljico). 

Ker da Simon veliko na videz, pa se njegovi poskusijo ohranjanja večne mladosti niso končali tam. Ena njegovih rednih navad je recimo vdihavanje čistega kisika iz pločevinke (cena je okoli 400 EUR na pločevinko), saj naj bi to osvežilo in pomladilo kožo, obenem pa tudi zmanjševalo stres. 

Alicia Silverstone je hčerko hranila s prežvečeno hrano iz ust

Gre sicer za tradicionalno metodo odvajanja otrok od dojenja v nekaterih afriških državah, a študije kažejo, da ta metoda lahko hitro vodi do prenosa nevarnih bolezni. Nacionalni inštitut za zdravje v Ameriki torej ni med oboževalci te tehnike, kar pa ni ustavilo igralko Alicio Silverstone, ki je pred nekaj leti povedala, da njen danes 6-letni sin Bear Blue Jarecki ni prejel še niti kapljice zdravila, pa je vseeno ves čas zdrav kot riba. 

Alicia Silverstone

Gwyneth Paltrow zažiga svoje spodnjice

Lansko leto smo z začudenjem poslušali Gwyneth Paltrow, ki je ženskam svetovala, naj si v nožnico potiskajo jajca iz žada, ker naj bi to povečalo pretok energije či, izboljšalo orgazme, izboljšalo hormonsko ravnotežje in okrepilo vagino.

Njen sledeči nasvet pa se je nanašal na spodnjice. Naše spodnjice naj bi bile namreč ključ do naše preteklosti. Predvsem tiste neprijetne preteklosti. Po njenih besedah naj bi tako spodnjice nosile toksične ostanke starih razmerij in bolečih spominov. Najbolj zdravilno naj bi zato bilo, da jih ne vržete v smeti, ampak kar zažgete. "Ognjeni ritual pomaga zbrisati spomine preteklih ljubimcev," je za Goop.com povedala Gwyneth. 

Priporočamo