4 številke, ki najbolj vplivajo na romantične odločitve moških!

4 številke, ki najbolj vplivajo na romantične odločitve moških! (foto: shutterstock) shutterstock
17. 6. 2021

Ne boste verjeli, a tudi številka noge se je znašla na seznamu 'atributov', ki lahko odslej dokazano veljajo za tiste 'številke', ki moške romantično prepričajo.

Preden začnemo, naj vas samo opozorimo, da se teh podatkov nismo izmišljevali. So rezultat obširnih študij, ki sta jih pripravila Sai Gaddam in Ogi Ogas, raziskovalca na univerzi v Bostonu, ki imata doma na steni izobešena potrdila, da sta pametnejša od nas. Sai in Ogi sta namreč analizirala preko milijarde iskanih besed na spletu, več kot milijon spletnih strani, več kot milijon erotičnih posnetkov (ni jima bilo težko), več kot milijon zasebnih oglasov in več kot tisoč romantičnih romanov, da sta uspela izločiti kaj je najbolj ključno, ko moški išče žensko.

Radi pravimo, da številke ne lažejo. Se strinjate?

1. Starost

Vodilni podatek je, morda kar nekoliko nepresenetljivo, starost. Zanimivo recimo, da pri iskanju zasebnih oglasov, največ moških išče ženske stare med 41 in 55 let. Razlog za to naj bi bil predvsem v tem, da moški, ki se zatečejo k iskanju partnerice na spletu, običajno izhajajo iz nesrečnih romantičnih poskusov in zato iščejo nekoliko starejše, bolj izkušene ženske, ki že vedo kaj hočejo. Nam se zdi to vsekakor logično - če hočeš radodajno 25-letnico, ki so ji alkoholni hlapi zameglili razum in sposobnost sprejemanja pametnih odločitev, greš raje v najbližji nočni klub. 

2.  Številka noge

Sigmund Freud je fetiš na čevlje enačil s submisivno osebnostjo. Erotika, ki vključuje oboževanje stopal, pa je nekaj drugega in, sodeč po rezultatih, v presenetljivem porastu. Moške naj bi na ženskah privlačila manjša stopala. Evolucija nas uči, da naj bi moška nagnjenost k manjšim stopalom pomenila njihovo iskanje potencialne nedotaknjene partnerke, saj lahko nosečim ženskam noga zraste tudi za celo številko. 

Mnoge kulture (beri: Kitajska in Perzija) imajo celo zgodovino t.i. povijanja nog, s katerim so si ženske preprečile, da bi njihova mala, nežna stopalca zrasla v neprivlačne plavutke. Morda niste vedeli (ker je tudi nas kar malce presenetilo), a bojda celo mnoge ženske na našem koncu sveta namenoma nosijo manjše čevlje, kot je sicer velikost njihove noge. Neudobno!

3. Razmerje med pasom in boki

Univerzalna številka privlačnosti, ki jo izraža kiparska umetnost tisoče let v preteklost. Razmerje naj bi izražalo tip telesa, zdravstveno stanje in celo tip osebnosti. Ker se internet vedno prilagaja trendom, tudi tistim starim več tisoč let, lahko seveda zdaj naletite na nešteto spletnih kalkulatorjev, ki vam zračunajo vaše razmerje med pasom in boki. Mimogrede, optimalen (in zanj najbolj privlačen) rezultat naj bi bil 0.7. Izračun zase lahko izračunate s tem spletnim pripomočkom.

4. Velikost prsi

Čeprav so prsi (no, najpogosteje "joške") eden najbolj iskanih terminov na spletu, pa niso vsi moški nagnjeni k občudovanju ženskih prsi. Različne moške privlačijo različni deli telesa, a velikost prsi bojda vseeno igra pomembno vlogo pri njegovih odločitvah, tudi, če mu sicer niso najbolj erotičen del njenega telesa. 

Kako poglavitno vlogo igra velikost prsi v igri zapeljevanja, so testirali tudi tako, da so tri lepotice z različnimi velikostmi košaric poslali v nočni klub in šteli, koliko moških bo pristopilo. Košarica A je privabila 18 snubcev, košarica B 28 snubcev, košarica C pa kar 60 snubcev. Košarica C naj bil bila tudi nekako optimalna velikost za večino moških, vse večje pa že na meji prevelikega. 

Ni pa pomembna samo velikost. Veliko vlogo igrata tudi oblika in čvrstost dojk, včasih celo bolj kot sama velikost košarice. Morda je prav zato augmentacija dojk med plastičnimi operacijami samo v ZDA danes že milijardna industrija.