4 razlogi, zakaj morate danes spati goli

4 razlogi, zakaj morate danes spati goli (foto: shutterstock) shutterstock
20. 4. 2015

Biti v svojih rojstnih oblačilih med spanjem ne pomeni le, da bo spanec bolj kvaliteten (in da boste imeli manj cunj za pranje). Pomeni tudi izboljšano samozavest in boljšo kožo. Tule so štirje razlogi, zakaj lahko do naslednje zime mirno pozabite na svojo pižamo.

1. Mednožje bo zadihalo

Ko smo pokriti z odejo in obenem še odeti v tople, bombažne spodnjice (morda celo pižamo, ker smo pravi aristokrati), se med nogami dogaja tisto, kar se običajno dogaja med nogami - celoten predel se spreminja v vlažno močvirje, idealno za nastanek bakterij in drugih prebivalcev primarne jušne osnove iz časa enoceličnih organizmov. Zato zadihajte - tudi tam spodaj!

2. Imeli boste boljšo kožo 

V bistvu diha vsa vaša koža. In če je pri tem ne ovirate preveč, bo prožna in zdrava. V kolikor se med spanjem veliko potite, bo še toliko bolj zdravo za vašo kožo, če boste spali goli. Potna koža ujeta v oblačila, pa četudi je to udobna pižama ali dve številki prevelika majica, bo hitro zacvetela v nadležne mozoljčke raznolikih velikosti. Vsi, ki stavite na permanentno predanost nogavicam, pa tvegate celo možnost dermatofitije stopala - nekateri temu rečejo tudi atletsko stopalo, ostali pa pojav poznate kot tipično glivično okužbo. 

3. Izboljšana samozavest

Psihologi pravijo, da se lažje sprijaznimo s svojim telesom, če smo več časa goli. In le kdaj smo lahko goli toliko časa na enkrat, kot ravno med spanjem? Spite goli za boljšo samozavest in kmalu se boste po stanovanju sprehajali brez vsakršne krpice na telesu. Pa še manj pomislekov bo, ko se boste naslednjič slekli za partnerja ali partnerko.

4. Boljše spanje

Manj oblačil - torej nič oblačil - manj motenj med spanjem. Zapletali se boste le v dišečo rjuho in sladke sanje.

Priporočamo