5 korakov za boljše delo od doma

5 korakov za boljše delo od doma (foto: Profimedia) Profimedia
21. 4. 2020

V času pandemije veliko ljudi dela od doma. Nekaterim je to pisano na kožo, drugim pa to ne ustreza in imajo zato težave z motivacijo, zbranostjo ...

A obstajajo načini oziroma koraki, ki vam bodo olajšali delo od doma. Če boste upoštevali naslednje nasvete, si boste naredili lepo uslugo.

1. Pripravite si zdrav zajtrk

Če se odločite za zdrava živila in z njimi nadomestite svoj jutranji krof ali rogljiček, boste preprosto imeli več energije. Pripravite si omleto z zelenjavo, mogoče proseno kašo s sadjem, kakšen smoothie ... S pomočjo takih obrokov boste dlje časa siti, vaša energija pa bo na zavidljivo visoki ravni. Posledično bo boljše tudi razpoloženje.

2. Naredite si dnevni urnik

Tudi doma vas čakajo obvezosti, ki jim morate posvetiti svoj čas. Zato je dobro, da si naredite okviren urnik, da vas neopravljene obveznosti ne "povozijo." Če se boste držali svojega urnika, ki ga boste sestavili v svojem tempu, boste ob koncu dneva bolj zadovoljni z dnevnim izkupičkom.

3. Ne delajte iz postelje

Ah, še kako mamljivo se zdi s prenosnim računalnikom delati v postelji ali na kavču, kajne? A to ne bo najbolje vplivalo na vas in vašo motivacijo. Zjutraj se uredite, oblecite in se usedite za pisalno mizo. Delo iz postelje ali kavča ni nič kaj produktivno, pa tudi ni prav dobro za vas.

4. Vzemite si pavzo

Tako, kot bi si jo vzeli v službi. Vzemite si odmor za malico ali kosilo, v tem času pa na trenutek odmislite delo. Tako boste še najbolj pomagali svoji produktivnosti.

5. Med delovnim časom pustite hišna opravila ob strani

Nepomembna gospodinjska dela med delovnim časom preprosto odmislite. Pustite jih za popoldanski ali večerni čas. Osredotočite se na svoje delo, po tem, ko delovni čas mine, pa se posvetite drugim obveznostim - tako, kot to počnete tudi sicer.